Zelf aan de slag met … douglashout van HOUTvakman.be! 

Zelf aan de slag met hout, dat blijven toch “mannenzaken” waar veel handige doe-het-zelvers – zowel mannen als vrouwen uiteraard – vrolijk van worden! En wilt u iets moois gaan maken, dan bestelt u uw hout bij HOUTvakman.be, de online hout specialist van België. In een serie blogartikelen vertellen wij u graag wat meer over populaire houtsoorten van onze collectie, ditmaal gaan we wat dieper in op onze collectie douglas, in no-time uitgegroeid tot de meest gebruikte onbehandelde tuinhoutsoort!

Douglashout

Wij bieden een ruime collectie douglashout voor buiten, met in principe voor ieder DIY project het juiste hout. Zeg nu zelf, wat is er mooier dan onbehandeld hout voor uw buitenproject? Een robuuste schuur, een sfeervol tuinhuis, een robuuste overkapping of een natuurlijke schutting: de mogelijkheden van douglas zijn eindeloos. Douglas hout is – in relatief korte tijd – uitgegroeid tot een van de meest populaire tuinhout soorten in België, maar waarom eigenlijk?

Nou laten we de voordelen eens op een rijtje zetten: douglas is relatief sterk & duurzaam , met een duurzaamheidsklasse 3 kunt u uitgaan van een levensduur van circa 10-15 jaar. Houd er wel rekening mee dat direct grondcontact vermeden moet worden. Doet u dit en kiest u ook nog eens voor een behandeling, dan kan de levensduur een stuk langer uitvallen! 

Daarnaast heeft douglashout een prachtig robuust uiterlijk, echt een ‘warme’ houtsoort met een mooie vlamstructuur en roodachtige kleurtint(en). Op het gebied van het wat luxere onbehandeld tuinhout voor buiten is het daarnaast een relatief ‘voordelig alternatief’ voor bijv. eikenhout (en ook hardhout). Waar u het douglashout van HOUTvakman.be ook voor gaat gebruiken, u bent gegarandeerd van een sfeervol eindresultaat, natuurlijk met een landelijke uitstraling,  ideaal voor de meest uiteenlopende mannenzaken in de tuin dus! 

Aanbevolen artikelen