Bent je de trotse bezitter van een zeilboot, sloep of motorjacht?

Met de nodige zonnige uren is het vaarseizoen weer volop aangebroken. Wie in de verschillende Nederlandse jachthavens kijkt zal zien dat de stijgers al weer behoorlijk vol liggend. Plezier op het water is er in allerlei vormen. Dat begint bij een wandeling aan het water of een flink bommetje in het zwembad. Wil je vooruit komen op het water dan kan dat zwemmend, suppend, surfend, op een waterscooter of met de boot. Het is maar net waar je voorkeur naar uitgaat. Veel mannen zien het meer zitten in een mooi jacht of een snelle speedboot. Je kent het wel ‘Boys en hun Toys’. 

Sommige hobby’s en passies worden nog steeds toegekend aan het bolwerk van de mannen. Zie je bijvoorbeeld een drone vliegen dan wordt deze negen van de tien keer van afstand bestuurd door mannen. Een andere hobby in de vorm van vogels spotten is ook echt het domein van de mannen. Die maar wat graag met een zo groot mogelijke telelens stad en land afreizen om dat ene zeer zeldzame vogeltje op de gevoelige plaat vast te leggen.

Boten zijn de afgelopen tijd veel in het nieuws geweest. Het ging dan meestal over de steenrijke russische oligarchen. Veel van hun megajachten werden in beslag genomen en aan de ketting gelegd. Een plek waar je veel die luxe jachten bij elkaar ziet is tijdens de formule-1 race in Monaco. Voor de mannen is het een ultieme droom om vanaf zo’n jacht het racespektakel te aanschouwen. Hoewel een ligplaats in de haven van Monaco slechts voor weinigen is weggelegd levert het ook voor de tv een prachtig schouwspel op. En ja op dit moment racen er alleen maar mannen in een formule-1 bolide. 

Verzekering

Ga je zelf op zoek naar meer betaalbaar model schip, zoals een kruiser of een speedboot dan is er in Nederland waterland een geweldig aanbod van boten. De vakantie op en rond het water doorbrengen is in Nederland een geliefde bezigheid. Heb je eenmaal het schip van je dromen aangeschaft, ga dan meteen je boot verzekeren. Hoewel je in Nederland niet verplicht bent om een bootverzekering af te sluiten is in sommige situaties wel een WA-verzekering verplicht. Het is vooral opletten als je in buitenlandse wateren gaat varen. In andere landen zoals Griekenland, Kroatië, Italië en Spanje is een bootverzekering wel wettelijk verplicht. Bij een verzekering wordt verder gekeken naar het type boot, of het een jacht, speedboot of sloep is, het bouwjaar, de lengte van de boot en de dagwaarde van de boot. Ook wordt er naar het motorvermogen gekeken. Ga je je boot verzekeren, doe dat dan nu meteen makkelijk online, dan ben je in ieder geval verzekerd van een relaxte vakantie.

Houseboat

Ben je niet zo’n snelle jongen die stijlvol over de Hollandse wateren kruist, maar wel een waterliefhebber is, dan is de houseboat een zeer populair alternatief. Het is eigenlijk het varende alternatief van de luxe vakantievilla aan de wal. Steeds meer vakantiegangers in eigen land kiezen voor een heerlijk relaxte vakantie op een houseboat. Deze luxe waterwoning is van alle gemakken voorzien en hoeft niet op één plek voor de wal te blijven liggen. Je kunt er zelfs mee varen. En mannen…. zien jullie jezelf al aan het roer staan om je gezin naar een volgende veilige haven te varen. Het is natuurlijk geen snelvarend jacht, maar wel een ideaal onderkomen om samen met je gezin een heerlijke vakantie in door te brengen.

Aanbevolen artikelen