Zaken doen op de golfbaan

Dit zijn de voordelen van zaken doen op de golfbaan

Steeds meer belangrijke besluiten worden genomen op de golfbaan. En dat is niet voor niets, besluiten worden nu eenmaal makkelijker genomen in een informele omgeving. Daarbij is het ook eens goed om het even niet over werk te hebben. Dit zijn de voordelen van zaken doen op de golfbaan.

Business op de golfbaan is booming. Dat komt omdat netwerken tegenwoordig een magisch woord is. Netwerken is belangrijk, je wilt immers gezien en gekend worden. Met een klein beetje inspanning zorg je ervoor dat het bereik van je onderneming wordt vergroot en wanneer je je business op de golfbaan doet, ontspan je er ook nog eens bij. Daarnaast leer je elkaar op de golfbaan wat beter kennen en is de druk van het kantoor er niet.

Activiteiten

Er zijn tal van clubs die speciaal gericht zijn op het zaken doen op de golfbaan. Zo kun je meedoen aan een golfclinic, waar je met ondernemers in contact komt die je nog niet kent. Je slaat samen een balletje en na afloop praat je onder het genot van een drankje en hapje nog even na. Op deze manier ga je nieuwe relaties aan die hopelijk tot een vruchtbare samenwerking leiden. Er zijn ook speciale golf netwerkdagen, waar je kunt werken aan je eigen netwerk of dat van je collega’s.

Trainingen

Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om samen met een klant of businesspartner een golftraining te volgen. Dit is vooral handig wanneer het voor een van jullie de eerste keer is dat je op de golfbaan staat. Wanneer je je gaat wagen aan business golf is het sowieso handig om van te voren wat valkuilen door te nemen. Je wilt immers niet afgaan.

Valkuilen

Wanneer je van plan bent aan business golf te gaan doen, is het van uiterst belang dat je überhaupt kunt golven. Als je een grote klant van plan bent binnen te halen op de golfbaan, maar zo slecht golft dat het gênant is, kun je die opdracht ook wel vergeten. Ga niet blanco de golfsport in, maar zorg dat je bent voorbereid. Zorg voor de juiste outfit en kies de juiste golfclubs. Daarom is het slim om van te voren een aantal lessen te volgen.

Zorg ook dat het golven niet de overhand krijgt. Natuurlijk ben je op de baan om een balletje te slaan, maar het doel is uiteindelijk toch zaken doen. Leg niet meteen bij de eerste hole je deal op tafel, maar werk er een beetje naartoe. Zorg er ook voor dat je toekomstige klant of businesspartner niet slecht gehumeurd raakt en time je voorstel perfect.

Verlies nooit je professionaliteit

Blijf altijd professioneel. Een informele omgeving zoals een golfbaan nodigt al snel uit om je professionele masker te laten vallen, maar doe dat niet! Maak geen onbeleefde grappen en gebruik de golfcart niet om een wedstrijdje te doen. Dat doe je maar wanneer je met vrienden of familie op de golfbaan staat.

Aanbevolen artikelen