Vijf tips om tijd te besparen als je een druk zakenleven leidt

Rijk worden is iets waar heel wat mensen jaloers op zijn. Wat men vaak niet ziet dat er heel wat tijd en energie is gestoken in opzetten van die succesvolle onderneming. Een succesvolle zakenman zijn betekent meestal ook een drukke zakenman zijn die weinig tijd over heeft om te genieten van andere zaken buiten zijn werk. Om er voor te zorgen dat je toch wat kunt genieten van vrije tijd zijn hier vijf lifestyle tips voor de drukke zakenman die voor wat tijdsbesparing kunnen zorgen.

1. Laat je boodschappen thuis bezorgen

Het dagelijks leven staat niet stil wanneer je een druk zakenleven leidt. Zorgen voor wat tijdsbesparing in de doordeweekse karweien is dan ook een van onze belangrijkste lifestyle tips. Boodschappen doen in de Albert Heijn of Delhaize kan vrij tijdrovend zijn. Gelukkig bestaat er een service die je de boodschappen thuis laat bezorgen.

2. Huur een schoonmaakster in

Wie al vele uren klopt tijdens zijn werk, wil wellicht ’s avonds laat niet nog eens beginnen met stofzuigen of strijken. Misschien heeft je vrouw ook een druk leven waardoor het werk dreigt te blijven liggen. Een schoonmaakster inhuren kan dan ook een heel groot deel van de huishoudelijke klusjes verlichten.

3. Huur een nanny in

Wie kinderen heeft, zal helemaal geen tijd meer over hebben. Het inhuren van een nanny kan voor heel wat tijdsbesparing zorgen gezien deze de kinderen naar school kan brengen en afhalen. Dat scheelt al een stuk qua flexibiliteit in je dagelijks werkschema.

4. Maak gebruik van de dode momenten

Misschien pendel je dagelijks naar je werk om niet telkens in de file te moeten staan. Een uur of meer in de trein zitten iedere dag, leidt al snel tot heel wat ‘verspilde’ werkuren op een maand tijd. Maak van die gelegenheid gebruik om nog wat taken af te werken op je laptop. Ook kan je van de tijd op het openbaar vervoer ook gebruik maken om je dag of werkweek goed in te plannen.

5. Hou virtuele vergaderingen

Heel wat mensen samen krijgen om een vergadering te houden kan erg moeilijk zijn organisatorisch. Een van onze lifestyle tips is om rekening te houden met het digitale tijdperk. Gebruik apps als Skype en Whatsappe dan ook zorgvuldig om tijd uit te sparen.

Aanbevolen artikelen