Alles wat je moet weten voor je een pvc vloer gaat leggen

click pvc

Pvc vloeren zijn er tegenwoordig in allerlei varianten. Niet alleen kun je kiezen uit veel verschillende kleuren en patronen, maar ook voor click pvc of stroken die je vastlijmt. Het leggen van een pvc vloer hoeft echter nooit moeilijk te zijn, als je maar met bepaalde zaken rekening houdt. Een pvc vloer is namelijk erg dun, waardoor de ondergrond bijvoorbeeld egaal moet zijn. Is de ondervloer dat niet, dan zie je oneffenheden, wat na verloop van tijd kan zorgen voor scheuren in de vloer. Een pvc vloer kan makkelijk gelegd worden op tegels., alsook op een houten vloer.

Als de pvc vloer op een houten ondergrond komt te liggen, zorg dan dat deze egaal is

Ga je de pvc vloer echter op zo’n houten vloer leggen, dan zul je deze eerst moeten schuren en gelijk maken. Knoesten, waar spleetjes in zitten, moeten gevuld worden en grotere stukken zullen voorzichtig met een schuurmachine vlak gemaakt moeten worden. Als je houten ondergrond al behoorlijk glad is, kun je volstaan met een licht schuurbeurt met de hand.

Zorg dat je al het stof verwijdert

Is de ondergrond helemaal egaal, maak deze dan daarna stofvrij. Stofzuig grondig en doe dit eventueel meerdere keren, met ruime pauzes daartussen. Het beste kun je de vloer, en vooral de hoeken, nog een keer goed nalopen met een statische doek. Stof gaat namelijk zweven en zodoende kan er na een paar uur na de eerste stofzuigbeurt al weer stof op de vloer liggen.

Verlijmen of klikken

Je kunt ervoor kiezen om de pvc vloer op de tegels, het beton of het hout te verlijmen, maar dan moet deze heel erg goed geëgaliseerd zijn. Dit kun je vaak beter door een professional laten doen. Het beste kun je echter met een niet te dikke ondervloer werken. Als je een geschikte ondervloer hebt gevonden, kun je deze makkelijk zelf leggen. Snijd de stroken met een scherp mes op maat en leg ze los op de vloer. Een goede ondervloer dempt geluid, houdt vocht tegen en zorgt voor een egale basis om je pvc vloer op te leggen.

Houdt wat afstand van de muren

Een pvc vloer hoeft bij de juiste ondervloer niet verlijmd te worden. Je kunt dan een pvc vloer met kliksysteem nemen, die je makkelijk zelf kunt leggen. Leg hierbij de pvc stroken, of tegels, niet te strak tegen de muur aan. Dit omdat pvc zal uitzetten. Als je bovenstaande tips volgt, moet het leggen van een pvc vloer geen probleem zijn.

Aanbevolen artikelen