5x must haves voor jouw brommer

brommerverzekering

Ben jij de trotse eigenaar van een brommer? Dan zijn er een aantal dingen die niet mogen ontbreken. In deze blog hebben wij 5 must haves opgesteld voor je brommer. Lees snel verder om te ontdekken welke dit zijn!

1. Windscherm

We starten met het windscherm, dit is een veel gekozen accessoires voor brommers. Dit is natuurlijk ook niet zo gek! Allereerst kleed een windscherm je brommer mooi aan, want het ziet er altijd mooi uit. Daarnaast heeft het ook nog een praktische functie, je blijft namelijk een stuk droger en warmer achter het windscherm, ook heb je een stuk minder last van insecten in je gezich. In de winter houdt het windscherm veel koude wind tegen, dat scheelt een hoop!

2. Valbeugel

De valbeugel is niet alleen functioneel, hij beschermt de achterkant van de scooter tijdens een valpartij, maar het ziet er ook nog eens heel goed uit. Vaak is deze valbeugel van chroom gemaakt, wat een gave look geeft aan het geheel van je brommer. Ook de valbeugel mocht niet ontbreken in dit rijtje, want waarom wel jezelf beschermen, maar je geliefde brommer niet?

3. Brommerhelmen

Ook een musthave zijn brommerhelmen. Ben jij nog op zoek naar een brommerhelm? Zoek dan goed uit welk type helm het beste bij het gebruik van je brommer aansluit. Rijd je voornamelijk lange of korte afstanden? En ben je meer een zomer- of een winterrijder? Let bij het kopen van een helm ook goed op het materiaal. De buitenschaal kan gemaakt zijn van polycarbonaat of glasvezel. Polycarbonaat is minder sterk.

4. ketting- of hangslot

Jammer genoeg is een goed slot ook echt een musthave voor iedere brommer. Scooters en brommers worden veel gestolen en dat willen we natuurlijk voorkomen. Een kwalitatief goed ketting- of hangslot mag daarom niet ontbreken in dit lijstje.

5. Afdekhoezen

Waar parkeer jij je brommer vaak? Staat deze veel buiten of bijvoorbeeld in een stoffe omgeving? Dan is een afdekhoes voor je brommer een echte musthave. Wanneer je gebruik maakt van een afdekhoes blijft je brommer mooi schoon en zal je ook minder last krijgen van roest. Dit heeft weer als voordeel dat je brommer minder onderhoud nodig heeft op scharnierende delen.

Ook onmisbaar: je brommerverzekering 

Een brommerverzekering is voor iedere brommer eigenaar onmisbaar. Wanneer je in het bezit bent van een brommer is het zelfs verplicht om een brommerverzekering af te sluiten. Een must have is het dus zeker. Heb jij nog geen brommerverzekering afgesloten? Neem dan eens een kijkje bij InShared. Bij deze online verzekeraar vind je een betrouwbare en voordelige verzekering voor je favoriete voertuig.

Aanbevolen artikelen