De mooiste plekken van Peru

De mooie plekken van Peru

Peru is een van de meest populaire landen om rond te reizen in Zuid-Amerika, vooral dankzij het iconische wereldwonder, Machu Picchu. Reizigers trekken massaal naar Peru om de Inca Trail te wandelen, de oerwouden te verkennen en kennis te maken met de ongelooflijke eetcultuur van Lima. Maar terwijl de Inca Trail en Machu Picchu de meeste aandacht krijgen, is er nog veel meer te zien en te doen in Peru als je bereid bent erop uit te trekken en te verkennen.

Van het beroemde Titicacameer tot de stranden in het noorden tot de levendige inheemse cultuur, Peru barst van de dingen om te zien en te doen, wat je interesses ook zijn. Waar veel reizigers slechts een week komen om de hoogtepunten te zien, kun je hier gemakkelijk een maand of langer doorbrengen en je niet vervelen. Het beste van alles is dat reizen door Peru goedkoop is. Je hebt niet veel geld nodig om hier te komen, zelfs als je de Incatrail bewandelt. Lees snel verder voor onze tips voor een reis door Peru!

Ontdek Cuzco

Deze koloniale stad is een belangrijke toeristische bestemming en ligt op door de Inca’s gebouwde stenen fundamenten, niet ver van Machu Picchu. Het gebied is populair bij wandelaars, liefhebbers van geschiedenis en feestgangers die komen genieten van het nachtleven en de festivals van de stad. Cusco is de onbetwiste archeologische hoofdstad van Peru en een essentieel onderdeel van je reis naar dit land. Het Cusco-toeristenticket geeft toegang tot de meeste populaire archeologische vindplaatsen en attracties in de omgeving van Cusco, met enkele opmerkelijke uitzonderingen, waaronder Machu Picchu. Je kunt een 10-daagse pas kopen die toegang geeft tot meer dan 16 locaties (130 PEN) of een van de verschillende “circuit”-tickets die toegang bieden tot een kleiner aantal locaties en slechts één dag geldig zijn (70 PEN). Breng zeker een bezoek aan Coricancha (15 PEN) en Sacsayhuaman (inbegrepen in het Cusco Tourist Ticket) tijdens je bezoek. Voor lekker eten ga je naar Green Point.

De mooie plekken in Peru

Bezoek Iquitos

Het door de jungle omsloten Iquitos is alleen bereikbaar per boot of vliegtuig en is de grootste stad in het Peruaanse regenwoud. De stad ligt aan de monding van de Amazone en is de perfecte bestemming voor ecotoerisme. Het nabijgelegen Pacaya Samiria National Reserve is met twee miljoen hectare het grootste reservaat van Peru. Het is de thuisbasis van een enorm assortiment van bijna 1.000 vogels, zoogdieren, vissen, reptielen en meer. Een 3-daagse tour van 2 nachten door het reservaat begint vanaf ongeveer 1.200 PEN per persoon.

wat je niet mag missen in peru

Sandboarden in Huacachina

Dit kleine stadje is een oase in de woestijn en een welkome verademing na een wandeling door Machu Picchu. Het is zeer betaalbaar en hostels hier bieden geweldige aanbiedingen voor sandboarden en zandbuggy tours door de nabijgelegen duinen. Tours van twee uur kosten ongeveer 50-75 PEN, inclusief een sandbuggy bestuurder en sandboardverhuur. De meeste tours vertrekken rond 16.00 uur, zodat je de zonsondergang op de duinen kunt zien. Er is ook een lagune omgeven door palmbomen in Huacachina, en je kunt een roeiboot huren om er omheen te peddelen. Een half uur huren kost ongeveer 5 PEN per persoon.

mooie plekken van Peru

Wandel de Inca Trail

Machu Picchu bereiken gaat het beste via de beroemde Inca Trail. Tijdens deze meerdaagse wandeling van 43 kilometer (26 mijl) kun je de bergen en oerwouden zien en de route volgen die de Inca’s gebruikten. Het is echt een spectaculaire wandeling, maar het is een uitdaging en je kunt last krijgen van hoogteziekte. Er zijn twee manieren om deze wandeling te doen: je kunt je aanmelden om deel uit te maken van een georganiseerde tour, of je kunt je eigen privé gids inhuren. Je kunt de route niet zelfstandig lopen! Tours beginnen rond 2.700 PEN voor een 4-daagse tour van 3 nachten met een betrouwbaar, gerenommeerd bedrijf. Het laatste deel van de wandeling kan zelfs een beetje druk worden, dus als je een langere 7-daagse wandeling kunt maken, kun je de drukte voor zijn en genieten van het ongelooflijke landschap voordat je aankomt.

dit mag je niet missen in peru

Bezoek de Islas Flotantes de los Uros

‘The Floating Islands of the Uros’ klinkt misschien als een Indiana Jones film, maar het is eigenlijk de naam van de groep kunstmatige eilanden in het Titicacameer. De eilanden zijn de thuisbasis van de inheemse Uros-bevolking die hun eigen huizen, eilanden en boten hebben gebouwd van het totora riet dat langs de oevers van het meer groeit. Dit is een extreem toeristische plek en is als zodanig behoorlijk druk en commercieel, dus het is niet voor iedereen weggelegd.

alles over peru

Surfen in Máncora

Zeevruchten, watersporten, paardrijden en ontspanning zijn aan de orde van de dag in Máncora. Deze populaire badplaats heeft een van de mooiste stranden van Zuid-Amerika en de zon die het hele jaar door schijnt en de enorme golven maken het ook tot het surfmekka van Peru. Een privé surfles kost ongeveer 80 PEN. Accommodatieprijzen kunnen duur zijn van december tot maart, dus het is het beste om van tevoren te reserveren.

De mooiste plekken van Peru

Batán Grande: stap terug in de tijd

Batán Grande, ook wel bekend als het archeologische complex van Sicán, is een archeologische vindplaats die bestaat uit 50 piramides en graven, waarvan wordt aangenomen dat ze dateren uit 100-1000 na Christus. Gelegen in de buurt van Chiclayo, was deze site ooit de oude hoofdstad van Sicán en heeft veel indrukwekkende precolumbiaanse artefacten opgeleverd. Er werd bijvoorbeeld een gouden Tumi van bijna 4 kilo teruggevonden in een van de koninklijke tombes!

mooiste plekken van Peru

Pinguïns in Paracas

Paracas ligt in het zuiden van Peru en wordt ook wel de “Poor Man’s Galapagos” genoemd vanwege de indrukwekkende flora en fauna, bestaande uit meer dan 400 verschillende soorten. Duizenden vogels, evenals grote populaties zeeleeuwen en pinguïns, noemen het gebied hun thuis. Je kunt het Paracas National Reserve bezoeken via een georganiseerde boottocht. Zorg ervoor dat je vroeg gaat (rond 8 uur). Een dagtour door Paracas omvat een boottocht naar de Islas Ballestas en een busreis rond het nationale reservaat in de middag. Het kost ongeveer 115 PEN.

alle mooiste plekken van Peru

Lees ook: Ontdek Ecuador!

Aanbevolen artikelen