Dit mag je niet missen in Brazilië

reizen naar brazilië

Brazilië is onmogelijk in enkele woorden samen te vatten. Het is het grootste land van Zuid-Amerika en de thuisbasis van kosmopolitische steden zoals Rio de Janeiro, het onstuimige en wereldberoemde carnaval, de Amazone-rivier en het regenwoud, en een overvloed aan weelderige en ongetemde natuur.

Brazilië heeft meer planten- en diersoorten dan waar ook ter wereld, waardoor het een paradijs is voor reizigers die van het buitenleven houden. Het is ook de thuisbasis van de torenhoge en ontzagwekkende Iguazú-watervallen. Met andere woorden, je hebt meer dan een week nodig om dit enorme, diverse land te bezoeken.

Ontmoet de lokale bevolking op het strand van Copacabana in Rio of breng een avond door met het leren dansen van de samba. Vaar over de wetlands van de Pantanal of de Amazone-rivier terwijl je uitkijkt naar exotische dieren in het wild, zoals toekans en roze dolfijnen. Neem deel aan een barbecuefeest en koel af met caipirinha, de officiële Braziliaanse cocktail van suikerrietlikeur, suiker en limoen. Tel daar gepassioneerde fútbol (voetbal) wedstrijden, mooie mensen en lage prijzen bij op, en het is gemakkelijk in te zien waarom Brazilië een van de meest populaire bestemmingen ter wereld is.

Bezoek Rio de Janeiro

Rio de Janeiro, de thuisbasis van meer dan 12 miljoen mensen, heeft tientallen musea, de wereldberoemde zandstranden van Copacabana en Ipanema, talloze feestlocaties, het torenhoge standbeeld van Christus de Verlosser (een nieuw wereldwonder), de Suikerbroodberg, Tijuca National Park (het grootste stedelijke regenwoud ter wereld) midden in de achtertuin van de stad, en nog veel meer. Een bezoek aan Brazilië is niet compleet zonder hier een tussenstop te maken. Het is leuk op zich, vooral als je tijdens carnaval komt!

Florianópolis

Florianópolis is een van de populairste kuststeden van Brazilië (vooral voor surfers die profiteren van goede golven). Brazilianen houden ervan om hier op vakantie te gaan, en het is ook een populaire plek voor backpackers, dankzij de mooie stranden, goedkope visgerechten, fantastische wandelingen en een geweldig nachtleven. Kom hier feesten, loungen, wandelen en genieten van de zon!

Breng tijd door in de Amazone

De Amazone beslaat 8% van het aardoppervlak en herbergt 50% van zijn biodiversiteit. Er zijn zoveel manieren om het te ervaren: maak een jungle cruise over de Amazone-rivier, doe een begeleide meerdaagse trektocht of doe mee aan een wildlife-tour. Je kunt ook inheemse gemeenschappen bezoeken en leren hoe ze op zo’n unieke plek leven. 

Ga naar Fernando de Noronha

Fernando de Noronha was het eerste nationale zeepark van Brazilië en staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. De zandstranden met turquoise water en uitstekende snorkel mogelijkheden (er zijn hier veel dolfijnen) zijn adembenemend. 70% van het eiland is beschermd en er worden minder dan 500 mensen tegelijk toegelaten, wat betekent dat het eiland grotendeels leeg is. Het is een van de mooiste plekken in Zuid-Amerika, maar wees bereid ervoor te betalen in de vorm van hogere accommodatie- en voedsel kosten, evenals een dagelijkse toeristenbelasting (87 BRL per dag, plus een bezoekerspas van 330 BRL voor 10 dagen).

De Iguazú-watervallen

Deze watervallen (die een grens met Argentinië delen) zijn hoger dan de Niagara-watervallen — en twee keer zo breed! Elke seconde dondert 12.700 kubieke meter water door de 275 watervallen, die een keten van honderden watervallen vormen die zich over een mijl uitstrekken. Ze zijn een must-see. De toegang is 83 BRL. Je kunt ook een boottocht maken om de watervallen van dichtbij te bekijken.

Woon een fútbol-wedstrijd bij in Rio

Fútbol (voetbal) is hier een religie, en de chaos en opwinding tijdens een wedstrijd zijn besmettelijk! Maracanã in Rio de Janeiro is een van de grootste stadions ter wereld en biedt plaats aan 100.000 supporters. De beste wedstrijden zijn van de lokale teams (Flamengo, Vasco, Botafogo en Fluminese), want je bent verzekerd van een wedstrijd vol zang, gejuich en beledigingen. Je kunt kaartjes kopen via de websites van de teams of de FutebolCard-site. Tickets kunnen zo laag zijn als 20 BRL. Om nog meer over de sport en het stadion te weten te komen, kun je voor 77 BRL een stadiontour maken. 

Rio en Carnaval

Carnaval in Rio is een episch festival van muziek, samba en feestvierders gekleed in uitgebreide, kleurrijke feestkleding terwijl ze met duizenden de straat op gaan. Het is een van de grootste feesten ter wereld (tijdens carnaval gaan elke dag 2 miljoen mensen de straat op). De hele viering is een laatste hoera voor het begin van de stille periode van de vastentijd. De prijzen voor accommodaties verdrievoudigen tijdens carnaval (elk jaar in februari gehouden), dus boek ver van tevoren voor de beste deals. Je kunt je carnavalstickets voor 2024 alvast reserveren (sterk aanbevolen – ze zijn snel uitverkocht)! 

Bezoek Brasilia

Brasilia is de vaak over het hoofd geziene hoofdstad van Brazilië. Deze futuristische stad werd gesticht in 1960 en is een knooppunt voor modernistische architectuur, waaronder het Nationaal Congres, met zijn vreemde komvormige structuren, en de Santuário Dom Bosco-kerk met lange, smalle ramen gemaakt van blauw gekleurd Murano-glas dat een sterrenhemel voorstelt. Bezoek het 60.000 hectare grote Parque Nacional de Brasilia en loop over de paden tussen hoge Cerrado-bomen terwijl je op zoek gaat naar dieren in het wild, zoals miereneters en pampaherten. 

Aanbevolen artikelen