dit moet je zien in Ecuador.

Ecuador ligt tussen Colombia en Peru aan de Pacifische kant van Zuid-Amerika. Backpacken of rondreizen door Ecuador is een prachtige ervaring. Het eten is ongelooflijk, er zijn veel bergen en de mensen zijn er erg gastvrij. De Galapagos-eilanden zijn de belangrijkste attractie in het land en de meeste mensen gaan van Quito naar de eilanden om dieren in het wild te spotten. Maar er is veel meer in Ecuador te doen dan de Galapagos eilanden te bezoeken. Liefhebbers van avontuur zullen de Ecuadoraanse Amazone willen verkennen of een van de vele vulkanen van het land willen beklimmen, waaronder de wereldberoemde Cotopaxi-berg. Dit kleine land heeft veel pit en deze blog over Ecuador kan je helpen om het meeste uit je reis te halen!

Ontspan in Montañita

Dit surfparadijs is een relatief nieuwe toevoeging aan de lijst met attracties van Ecuador, hoewel de reputatie van ongerepte stranden en perfecte golven in de loop der jaren gestaag is gegroeid. Dit is een echt paradijs voor backpackers met relaxte strandfeesten, live bands en goedkope accommodatie. 

bezienswaardigheden in Ecuador

Ga walvissen spotten in Puerto Lopez

Een van de vele toeristische steden die langs de kust liggen is Puerto Lopez. Niet zozeer een surfplek, maar het staat in plaats daarvan bekend om walvissen te spotten. Kom en zie hoe de bultruggen in actie komen en bekijk vervolgens de blauwvoetgenten (een zeer zeldzame vogelsoort) op het eiland La Plata (ook wel “de arme man’s Galapagos” genoemd, omdat dezelfde dieren die op de Galapagos ook worden gevonden op La Plata). 

wat moet je zien in Ecuador.

Bezoek of doe vrijwilligerswerk bij een dierenasiel

Puyo, de toegangspoort tot de Ecuadoraanse Amazone, heeft een aantal dierenopvang- en rehabilitatiecentra. Deze zorgen voor een interessant en leerzaam bezoek. Sommige bieden vrijwilligersmogelijkheden als je geïnteresseerd bent om op een ander niveau betrokken te raken. Vrijwilligerstaken zijn onder meer het bereiden van maaltijden voor de dieren, het voeren van dieren en het schoonmaken en repareren van dierenverblijven.

Leer Spaans

Er zijn honderden plaatsen om een ​​taalcursus te volgen in dit land. Als je voor een langere periode op bezoek gaat, is het misschien een goed idee om een ​​paar cursussen te volgen. Twee geweldige scholen zijn Yanapuma Spanish School en Simon Bolivar Spanish School, beide in Quito en Cuenca. 

bezienswaardigheden Ecuador

Baños

Dit kleine stadje ligt hoog in de Andes en op de helling van de meest actieve vulkaan van Ecuador, Tungurahua. Naast de fantastische vulkaantochten, trekken bezoekers ook naar Baños om de helende krachten van de warmwaterbronnen te ervaren. Het is ook de avonturenhoofdstad van het land, met veel fietsen, wildwatervaren, bungeejumpen, ATV-verhuur en prachtige watervallen om te bezoeken. De prijzen zullen variëren, maar ze zijn niet duur. 

Ga naar de Otavalo-markt

Otavalo is de beroemdste inheemse markt van Ecuador. Handwerk, sieraden, halskettingen, muziekinstrumenten en kleding zijn slechts enkele van de dingen die je kunt kopen op deze uitgestrekte markt, een van de grootste in heel Latijns-Amerika. De markt is dagelijks geopend van 07.00 uur tot 18.00 uur, maar het is het beste om vroeg op de dag aan te komen.

Ontdek Ecuador!

Bezoek Cuenca

Cuenca is de op twee na grootste stad van Ecuador. Cuenca is aangewezen als UNESCO-werelderfgoed en heeft koloniale gebouwen, kerken en kathedralen die buitengewoon fotogeniek zijn. De stad wordt ook beschouwd als de intellectuele hoofdstad van Ecuador en wordt ook wel het ‘Athene van de Andes’ genoemd. De activiteiten variëren van het beklimmen van de torens van de kathedraal de la Inmaculada, voor een prachtig uitzicht over de stad, tot jezelf verwennen in Piedra de Agua met een ontspannen duik in de verwarmde mineraalbaden. Wandel ook zeker door Mercado de las Flores, de bloemenmarkt.

Verken Ingapirca

Ingapirca is de belangrijkste Inca-site van Ecuador en ligt in de provincie Canar, vlakbij de Pacifische kust van het land. De kroon op de site is de Tempel van de Zon, een cirkelvormig gebouw gemaakt van ingewikkeld gesneden stenen om zonder mortel in elkaar te passen. Er is ook een begraafplaats en een reeks lage muren die ruïnes zijn van verschillende andere gebouwen op de site. 

wat moet je doen in Ecuador

Verken de lavatunnels

Ten noorden van Puerto Ayora zijn er tonnen ondergrondse tunnels die zijn gevormd uit gesmolten lava. Je kunt er een self-guided tour nemen of meer betalen om met een gids te gaan. Het is behoorlijk freaky om in deze enorme lavatunnels te zijn, maar ook behoorlijk verbazingwekkend.

Aanbevolen artikelen