Deze vloeren zijn heel geschikt voor jouw thuiskantoor!

Deze-vloeren-zijn-heel-geschikt-voor-jouw-thuiskantoor-

Heb jij een thuiskantoor en ben je op zoek naar een nieuwe vloer maar heb je geen idee welke vloer het meest geschikt is? Zoek niet langer, hieronder hebben wij op een rijtje gezet welke vloeren het meest geschikt zijn voor jouw thuiskantoor. 

Tegelvloer

Wil je graag een strakke sfeer in je thuiskantoor, wellicht zijn vloertegels dan wel de vloersoort waar jij naar op zoek bent. Tegels zijn een ideale vloerbedekking voor een kantoor in huis, voornamelijk door de gladde afwerking wat ervoor zorgt dat jij makkelijk met je bureaustoel heen en weer kunt rollen. Doordat tegels vaak glad zijn afgewerkt zijn ze ook eenvoudig schoon te maken en is het een ideale keuze wanneer je een huisstofmijt allergie hebt. Ook een tegelvloer is ideaal om te combineren met vloerverwarming, tegels zijn namelijk perfect voor warmtegeleiding. 

PVC vloer

Ben je op zoek naar een meer warmere toevoeging aan je thuiskantoor, dan is een PVC vloer met een houttextuur misschien een geschikte kandidaat. PVC vloeren heb je tegenwoordig in allerlei soorten en maten, dus welke stijl je ook hebt er zal altijd iets bijzitten wat jouw aanspreekt qua uitstraling. Een PVC vloer bestaat uit meerdere kunststof lagen en hierdoor is de vloer erg sterk en kan het zeker weten tegen een stootje. Het is ook een vloer die intensief gebruikt kan worden, kies dan wel voor een wat dikkere en een iets duurdere variant. Ook een fijn voordeel, vaak is een PVC vloer heel makkelijk zelf te leggen.

Laminaatvloer

Een laminaatvloer is één van de meest gekozen vloeren en is ook zeker perfect voor een thuiskantoor. Laminaat heb je in veel verschillende prijscategorieën dus je kunt het zo duur maken als je zelf wilt. Er is een ruime keuze wat betreft soorten laminaat, in verschillende kleuren en afwerkingen. Omdat een thuiskantoor vaak redelijk intensief wordt gebruikt, bijvoorbeeld door het veel gebruik van een bureaustoel, zorg dan wel dat je een laminaatvloer uitkiest die geschikt is voor intensief gebruikte ruimtes. Een laminaatvloer in je thuiskantoor kan een hele mooie sfeer geven aan de ruimte, bepaalde soorten zijn zo mooi dat het bijna niet te onderscheiden is van een een massief houten vloer. Net als bij PVC, is het vaak heel makkelijk om zelf het laminaat te leggen en hierop kun je flink besparen.

Betonvloer

Wil je een strakke vloer voor je thuiskantoor maar zie je vloertegels niet zitten, kies dan voor een betonvloer. Deze vloer zie je steeds meer en dat is ook niet zo heel gek want een betonvloer heeft heel veel positieve eigenschappen, ook voor je thuiskantoor! Een betonvloer is ontzettend sterk en kan heel goed tegen een stootje, daarnaast is de vloer heel makkelijk schoon te houden en geef je aan je thuiskantoor een mooi industrieel tintje. Heb je een vloerverwarming, ook dan is deze vloer perfect. Het nadeel aan een betonvloer is dat je het wel uit moet besteden aan een gespecialiseerd bedrijf, het zelf doen is lastig. 

Zoals je hebt kunnen lezen zijn deze vier vloeren helemaal perfect voor je thuiskantoor. Afgezien van de eigenschappen waar aan ze voldoen, is de keuze uiteraard ook afhankelijk van je eigen smaak!

Aanbevolen artikelen