Nieuwe badkamer laten bouwen? Wat zijn de huidige badkamertrends?

Heb jij een nieuw of bestaand huis gekocht en wil je een nieuwe badkamer laten bouwen? Is jouw badkamer aan vernieuwing toe of wil je simpelweg eens iets anders? Heb je last van een lekkende wc, een lekkage of vocht en schimmel? Dan is het de hoogste tijd voor een nieuwe badkamer! Er is echter een hele hoop mogelijk, waardoor het lastig kan zijn om keuzes te maken. Laat daarom jouw badkamer bouwen volgens de huidige badkamertrends.

Een stijlvolle inloopdouche

Tegenwoordig zie je steeds vaker een inloopdouche, wat erg stijlvol kan staan in de badkamer. Het voordeel hiervan is dat de tegelvloer doorloopt, waardoor de ruimte eruit ziet als een geheel. Daarnaast is een inloopdouche sfeervol en is er een kleinere kans op struikelen, omdat er geen drempel meer is waar je overheen moet stappen. De douche kan je op verschillende manieren afstijlen, door het gebruik van verschillende kleuren en materialen. Zo weet je zeker dat de douche en badkamer helemaal passen bij jouw smaak.

Bewustwording over een groenere wereld

Steeds meer mensen willen een bijdrage leveren aan een groenere wereld en dat zie je ook terug in de badkamer. Verduurzaming staat centraal en dit kan op verschillende manieren verwerkt worden in de ruimte. Denk bijvoorbeeld aan een warmte-terugwinsysteem of een slimme wastafelkraan. Dankzij het warmte-terugwinsysteem wordt warm water wat wegspoelt gebruikt om koud water weer op te warmen. Op deze manier kan je aardig wat energie besparen. Een slimme kraan mag ook niet ontbreken in een duurzame badkamer. Hiermee verminder je het waterverbruik enorm, soms tot wel 50%.

Natuurlijke kleuren en materialen

Gelet op de huidige badkamertrends zie je steeds vaker natuurlijke kleuren en materialen terug. Hiermee creëer je rust en zorg je voor een geheel. Denk bij natuurlijke kleuren aardetinten, zoals taupe, beige, gebroken wit en ecru. Naast de rust die je hiermee creëert, stralen ze ook warmte uit. Producten die gebruikt worden zijn steeds vaker gemaakt van natuurlijke materialen, bijvoorbeeld hout, natuursteen en marmer. Je ziet dit terug in de tegels op de muren, maar ook in accessoires en het wastafelblad.

Futuristische stijl voor de badkamer

Ook is de monochrome badkamer een van de nieuwste badkamertrends. Hierbij worden de badkamermeubels, de accessoires en de kleuren van de muren gekozen op basis van een enkele kleurtint. Er worden strakke lijnen gebruikt en het design ziet eruit als een zwart-wit foto. Kranen en andere accessoires worden gekozen in een uitvoering van chroom of roestvast staal. Deze stijl staat ook wel bekend als futuristisch, wat je terug kan laten komen in slimme uitvindingen voor de badkamer, zoals een spiegelverwarming.

Een vrolijke en kleurrijke ruimte

Tot slot kan je ervoor kiezen om juist kleur terug te laten komen in de badkamer. Kies hiervoor een kleur en laat dit terugkomen in verschillende aspecten van de badkamer. Zo kan je kiezen voor een gekleurde kraan, radiator of andere accessoires terug laten komen in deze statement kleur. Hiermee creëer je een speelse en vrolijke ruimte, een badkamer trend voor de durfal onder ons.

Aanbevolen artikelen