Incontinentie bij jonge mannen: oorzaken en oplossingen

Op het moment dat je op jonge leeftijd te maken krijgt met incontinentie, is dat natuurlijk erg verelend. Zo kun je je bijvoorbeeld onprettig voelen tijdens het sporten, tijdens het bezoeken van een festival of als je op vakantie gaat. Gelukkig hoeft incontinentie niet te betekenen dat je je leven hier aan op hoeft te passen. Het enige wat nodig is, zijn een paar kleine aanpassingen in de vorm van het dragen van incontinentiemateriaal, bijvoorbeeld van het merk Tena Men. Wat de oorzaak is van dit probleem, lees je hier.

Het kan een probleem zijn waar op een jonge leeftijd al sprake van is geweest

Wat de oorzaak is van incontinentie, kan enorm verschillen. Het kan bijvoorbeeld een chronische aandoening zijn. Dit betekent dat je er eigenlijk al een leven lang mee leeft, of het op jonge leeftijd hebt gekregen door een kwaaltje in de familie. De kans is dan al erg groot dat je van een huisarts of een arts uit het ziekenhuis de tip hebt gekregen om aan de slag te gaan met het dragen van incontinentiemateriaal, zoals van het merk Tena.

Een vervelende nasleep, bijvoorbeeld na een operatie

Maar je kunt bijvoorbeeld ook te maken hebben met een vervelende nasleep. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat er een aantal spieren zijn beschadigd tijdens een operatie, waardoor incontinentie het resultaat is. Dit betekent dus dat je ook op latere leeftijd te maken kunt krijgen met dit probleem. En dan is het natuurlijk wel even wennen om te leren leven met dit probleem. Misschien is het in het begin erg vervelend en onwennig, maar met de juiste producten kun je dit probleem al erg snel gaan verlichten.

Je voelt je beter in je vel door incontinentiemateriaal te dragen

Het maakt niet uit op welke leeftijd je te maken krijgt met incontinentie. Voor iedere leeftijdsgroep is er wel passend materiaal te vinden. Je kunt dit vandaag de dag ook erg makkelijk online bestellen, zodat je niet altijd een bezoek hoeft te brengen aan de supermarkt. Tip! Probeer in het begin ook eens een keer meerdere producten uit. Zo krijg je meteen een goed beeld van het materiaal dat wel en niet voor je werkt. En dat maakt het dagelijks leven natuurlijk weer net even wat aangenamer. Probeer je binnenkort een of meerdere producten uit? Voor ieder is er altijd wel wat wils.

Aanbevolen artikelen