Je eigen kantoor opzetten als startende ondernemer

kantoormeubelen voor startende ondernemers

Je bent een startende ondernemer en gaat je eigen kantoor opzetten. Vanzelfsprekend heb je daar dan ook kantoormeubelen voor nodig. Het is al een heel verschil of dat je dit alleen voor jezelf moet doen of dat je ook rekening moet houden met eventueel personeel of een compagnon. Welke kantoormeubelen heb je nodig en zijn het waard om in te investeren?

Niet bezuinigen op kantoormeubelen

Iets wat je beslist niet moet gaan doen is het bezuinigen op de aanschaf van kantoormeubelen. Het gaat er niet alleen om of dat je kantoormeubelen er mooi uitzien maar ze moeten ook functioneel zijn. Als volwassene ga je natuurlijk niet achter een kinderbureau zitten. Het is verstandig om te kijken of dat het bureau hoog genoeg is voor jou. 

Bezuinigen op dit soort uitgaven is iets wat niet aan te bevelen is. Je zit er tenslotte het grootste gedeelte van de dag achter of je bent ermee aan het werk. Een kast waarvan de plank er constant uitvalt of een la die maar niet goed opengaat, dat gaat je op den duur aardig irriteren. Kantoormeubelen zijn dus van groot belang en van invloed op je humeur en uiteindelijk de prestaties die je kunt leveren.

Een goed bureau en een goede stoel

Zorg dat je bureau en je stoel op elkaar afgestemd zijn. Hierbij praten we niet over de kleuren maar vooral over de hoogte van elkaar. De meeste stoelen zijn tegenwoordig met gasvering dus heel goed in hoogte te verstellen. 

Sta je veel in jouw beroep omdat je bijvoorbeeld veel moet tekenen? Dan is het goed om een bureau te nemen wat in hoogte verstelbaar is. Soms is het zelfs handig dat ook de graden van het bureau nog te verstellen zijn al gaan we dan al snel naar een tekentafel toe. 

Berg zoveel mogelijk op

Om je kantoor mooi en overzichtelijk te houden is het aan te raden om ook wat kasten in je kantoor te plaatsen. Soms is het zelfs verstandig om te kiezen voor kasten die op slot kunnen zodat je eventuele documenten veiliger liggen. Kantoormeubelen zijn vaak aan te passen aan jouw wensen. 

Heb je een handige persoon in je familie- of vriendenkring dan kan je misschien eens rondvragen of dat iemand jou kan helpen om je kantoormeubelen zelf te bouwen. Je kunt het dan helemaal naar eigen wensen inrichten.

Vergeet de ramen niet

Misschien hoort het niet meteen bij de kantoormeubelen maar iets wat je ook niet moet vergeten is de raambekleding. Het is niet fijn om bij warm weer constant in de volle zon te moeten gaan zitten. Zorg ervoor dat je bijvoorbeeld gordijnen, luxaflex of lamellen hebt hangen zodat je dit kunt voorkomen.

Raambekleding is niet alleen maar om sfeer in je kantoor te brengen maar is dus ook nog eens heel functioneel. Natuurlijk is sfeer in je kantoor belangrijk want je zit er heel vaak en je wilt toch wel een gezellige werkplek en eventueel ontvangstplek hebben. 

Aanbevolen artikelen