Je huis verkopen, waar moet je aan denken?

Als je overweegt je huis te verkopen, is het slim om een ​​plan voor de verkoop van het huis op te stellen voordat je begint met reparaties of een datum in je agenda markeert voor een open huis. Bereid je huis voor en voer indien nodig reparaties uit. Vraag makelaars naar een gratis schatting en sta open voor suggesties voor een aanbiedingsprijs.

Natuurlijk wil je het meeste geld dat je kunt krijgen voor je woning, maar dat gebeurt misschien niet als je kostbare fouten maakt bij de verkoop van jouw huis. Weet je niet zeker waar je moet beginnen? Hier zijn de stappen die je kunt nemen om de verkoop van jouw huis tot een succes te maken.

De belangrijkste zaken die je als eerste moet doen bij de verkoop van een huis zijn:

  • Bel minimaal drie gespecialiseerde en regio gebonden vastgoedmakelaars

Bezoek lokale vastgoedmakelaars en praat met minimaal drie specialisten. Vraag elke makelaar om een ​​uitgebreid plan te presenteren waarin wordt uitgelegd wat ze zullen doen om het huis op de markt te brengen en de beste prijs voor jou te krijgen. Vraag de makelaars om vergelijkende marktanalyses voor je te maken, zodat je een idee hebt van de woningwaarden in jouw regio. Ook is het tegenwoordig mogelijk om een gratis schatting van je huis online te laten maken. Dit is meestal een simulatie, maar kunnen je een duidelijk beeld verschaffen.

  • Bereid het huis voor op de verkoop

Vergelijk suggesties en overweeg om het beste advies te accepteren. Over het algemeen wil je alle omvangrijke, overtollige of versleten meubels verwijderen. Verstop extra spullen in de garage of een privé opslag, of gooi ze gewoon weg als ze er heel slecht aan toe zijn. Geef het huis een goede, diepe reiniging. Schakel desnoods een professional in. 

Daarnaast kan je aan ‘Home staging’ doen. Home staging is de kunst om je huis te presenteren op een manier die potentiële kopers dat warme, , ik-wil-hier-wonen-gevoel geven. Je kunt een professioneel interieurontwerper inhuren, je makelaar vragen om te helpen bij het opzetten of je huis zelf aanpakken, wat tegenwoordig geen probleem hoeft te zijn met de vele tips die je online kunt vinden. Je krijgt vrijwel zeker meer voor je huis als je dit goed aanpakt.

  • Beslis of je reparaties wilt uitvoeren

Niet alle reparaties zullen vruchten afwerpen bij een huis verkopen, dus bereken het potentiële rendement op de investering als je in de verleiding komt om geld uit te geven aan reparaties. Verbeteringen in de keuken en badkamer leveren meestal het beste rendement op. Vraag om professionele begeleiding, anders geef je misschien meer uit aan dingen die je niet hoeft te maken of laten maken. Hoewel je niet veel geld wil uitgeven aan verbeteringen, moet je uiteraard wel duidelijke onderhoudsproblemen oplossen.

  • Goede foto’s

Maak foto’s of huur een professioneel fotograaf in om dit voor je te doen als alles netjes, schoon en aantrekkelijk is gemaakt. Zij kennen de kneepjes van het vak om kamers groter en helderder te laten lijken, en kwaliteitsfoto’s van je huis kunnen een grote bijdrage leveren aan het binnenhalen van kopers!

Aanbevolen artikelen