Kantoor inrichten? Dan mogen deze kantoormeubels niet ontbreken!

kantoor inrichten

Ga je binnenkort jouw nieuwe kantoor inrichten? Of is de huidige kantoorinrichting aan vernieuwing toe? Er zijn ontzettend veel verschillende kantoormeubels die ook nog eens verkrijgbaar zijn in verschillende vormen en maten. Het is dus moeilijk om te bepalen welke kantoormeubels je nodig hebt om je kantoor in te richten. Lees in onderstaande blog welke kantoormeubels écht niet mogen ontbreken!

Waarom kiezen voor nieuwe kantoormeubelen?

Voor een fijne werksfeer zijn goede kantoormeubelen ontzettend belangrijk. Het is dan ook zeker de moeite waard om veel aandacht te besteden aan de kantoorinrichting, dit zorgt namelijk voor meer sfeer, een hogere productiviteit en een fijne werkplezier op kantoor. Als je van plan bent om kantoormeubelen aan te schaffen, dan heb je de keuze tussen gebruikte of nieuwe kantoormeubels. Het kiezen voor gebruikte kantoormeubelen is een duurzame keuze. Toch is het in sommige gevallen een betere optie om te kiezen voor nieuwe kantoormeubelen. Dit geldt vooral voor bureaustoelen. Het is namelijk gewoon ontzettend belangrijk dat je comfortabel kunt werken in een gezonde zithouding, waarvoor een ergonomische bureaustoel een must is.

Denk na over de kantoorindeling

Om fijne werkplekken op kantoor te creëren is het van belang om na te denken over de kantoorindeling. Dit is namelijk de basis bij het inrichten van jouw kantoorruimte. Zo bepaald dit hoe medewerkers met elkaar kunnen samenwerken en wat de looppaden door het kantoor worden. Het is belangrijk om na te denken over de vorm, grootte en plek van de werkplekken. Heb je de kantoorindeling bepaald? Dan is het tijd om kantoormeubelen aan te schaffen. Maar welke kantoormeubelen mogen niet ontbreken? Wij hebben ze hieronder op een rijtje gezet!

Ergonomische bureaustoelen

Om comfortabele werkplekken op kantoor te creëren zijn bureaustoelen van groot belang. De bureaustoel zorgt namelijk voor een goede basis van de werkplek en is nodig om medewerkers ergonomisch te laten werken. De ideale bureaustoel kiezen kan daardoor erg lastig zijn. Je wilt natuurlijk een verstelbare bureaustoel die helemaal op je lichaam afgesteld kan worden, zodat medewerkers in een gezonde houding kunnen werken. Dit voorkomt lichamelijke klachten en zorgt voor meer werkplezier.

Bureaus

Bureaus mogen natuurlijk niet ontbreken in je kantoorruimte. Deze vormen namelijk samen met de bureaustoel de basis van een ergonomische werkplek. Om ergonomisch te kunnen werken is het van belang om te kiezen voor verstelbare bureaus, zodat medewerkers deze naar de juiste hoogte kunnen verstellen. Tegenwoordig zien we dat zit-sta bureaus ook ontzettend populair zijn.

Fauteuils of banken

Naast bureaustoelen voor op de werkplekken is ander zitmeubilair voor op kantoor een een ust. Je wilt natuurlijk zitplaatsen creëren waar je eventjes kunt ontspannen of waar bezoekers even plaats kunnen nemen. Fauteuils of banken zijn dan ook een ideale manier om comfortabele zitplekken te creëren.

Tafels

Een grote tafel om samen met collega’s aan te lunchen of een vergadertafel mag natuurlijk niet ontbreken op kantoor. Tafels zijn dan ook belangrijk onderdeel van je kantoorinrichting. Heb je de ruimte? Dan adviseren wij om te kiezen voor ovale of ronde tafels, dit maakt het communiceren vaak gemakkelijker.

Archiefkasten

Archiefkasten zijn een belangrijk onderdeel voor elke kantoorinrichting. Met de jaren verzamel je ontzettend veel documenten die bewaard moeten worden. Het is natuurlijk fijn als je deze veilig en overzichtelijk kunt opbergen in een archiefkast. Een archiefkast zorgt dus voor extra opbergruimte, maar kan ook een echte eyecatcher in je interieur zijn. Zeker als je kiest voor een industriële archiefkast.

Aanbevolen artikelen