Pukkelpop, een eeuwenoud festival

Wat is Pukkelpop

Pukkelpop Belgie? Kendrick Lamar Pukkelpop 2018? Natuurlijk ken je beide namen! Wellicht moet het bij Nirvana geweest zijn, begin jaren negentig, dat je de naam voor het eerst hoorde en toen misschien wel een van jouw eerste festivals ooit beleefde! Heb je Pukkelpop Belgie nog niet ervaren? Lees verder en laat het kriebelen om dit jaar een van de aanwezigen te zijn!

Pukkelpop is een jaarlijks rockfestival in de buurt van Hasselt. Het festival werd opgestart in 1985 en wordt volledig georganiseerd door de humanistische jeugd van Leopoldsburg. Een groot deel van de mensen dat op het festivalterrein werkt, zijn vrijwilligers, waardoor het festival ondanks zijn immense omvang ook een persoonlijke twist krijgt.

Stap binnen in een andere dimensie

Pukkelpop bestaat 33 jaar. Buitengewoon maar niet verwonderlijk. Het festival is alsof je een andere dimensie binnenstapt met optredens de hele dag door en duizenden mensen die alles geven. Elk jaar wordt zwaar geïnvesteerd om Pukkelpop-gangers naar een heel andere wereld te katapulteren. Niet alleen wat muziek betreft! De shows naast de podia zijn zeer uitgebreid met theatervoorstellingen, adembenemende stunts, verbazingwekkende acrobatie, humoristische circusacts en verscheidene experimentele en monumentale lichtshows. Wie tickets heeft voor Pukkelpop België, zit dus twee dagen in een totaal andere wereld.

Terug in de tijd

Laten we eens teruggaan naar 1995, toen vierde Pukkelpop zijn tiende verjaardag. Dit is het jaar waarin de Foo Fighters voor het eerst te zien waren op een Europees festival. Nog een aantal legendarische headliners van toen waren Neil Young, Pearl Jam, The Prodigy, Smashing Pumpkins, The Chemical Brothers, Beck, Shellac, Kyuss en Hole. In 1996 kwam de organisatie van Pukkelpop met twee nieuwe podia, waardoor het festival nog interessanter werd. De Club was de plaats waar je moest zijn voor nieuwe, interessante bands. In de loop van de jaren zag je op Pukkelpop artiesten als Coldplay, Elliott Smith, Bloc Party, The Killers en Sigur Rós op de rand van hun grote doorbraak.

In 1997 zette de Boiler Room voor het eerst zijn tent op in Hasselt en Pukkelpop heeft zijn uiterste best gedaan om van de Boiler Room het feestende epicentrum van het festival te maken. Fatboy Slim, Green Velvet, Crookers, Basement Jaxx, Dave Clarke, Richie Hawtin en nog vele andere. De beste DJ’s zijn er allemaal geweest.

kendrick lamar pukkelpop 2018

Kendrick Lamar Pukkelpop 2018

De lijst van headliners Pukkelpop 2018 is te uitgebreid om alle namen op te noemen. Naast het feit dat Kendrick Lamar tot de headliners Pukkelpop 2018 behoort, zijn er nog tal van andere namen die de revue passeren: The Boilerboys, A-Trak, A.M.C & Turno, Travis Scott, TLP, Tiga, Sagi, Shellac, Skyve feat. Eva De Roo, Novastar en nog tientallen andere artiesten die zoals elk jaar ook van deze editie een legendarisch evenement zullen maken.

Aanbevolen artikelen