Tips voor een weekendje Amsterdam

weekendje amsterdam

De hoofdstad van onze noorderburen, Amsterdam, is een stad die beroemd is om zijn coffeeshops, grachten, woonboten, historische architectuur en natuurlijk de Wallen. Gesticht in 1275 groeide de stad in belang en rijkdom toen Nederlandse koloniën over de hele wereld werden opgericht via de Verenigde Oost-Indische Compagnie. Tegenwoordig is het een van de meest populaire bestemmingen in Europa… en een van de duurste, maar gelukkig vind je allerlei kortingen op kortingscode.be.

Terwijl de Wallen de stad op de kaart hebben gezet, beseffen reizigers inmiddels dat Amsterdam veel meer te bieden heeft dan dat. In Amsterdam vind je tientallen musea, prachtige parken, heerlijke terrasjes, veel historie en liefde voor het leven. Deze stad is verreweg een van de mooiste ter wereld. Er gaat niets boven op een zonnige dag door de grachten varen of ontspannen in het Vondelpark te liggen met een goed boek!

Het beste van Amsterdam is buiten het stadscentrum te vinden, in de kleinere buurten met hun rustige charme en cafés aan de gracht. Aarzel niet om rond te dwalen en te verdwalen in deze stad. Je zult aangenaam verrast zijn door wat je ontdekt!

Verken de Jordaan

Deze voormalige arbeiderswijk is een doolhof van hippe cafés, toffe winkels en hippe restaurants. Het is een rustige plek om rond te dwalen terwijl je de massa toeristen vermijdt die zich in de hoofdstraten, slechts een paar straten verderop, verdringen. In de zomer is het een populaire plek waar de lokale bevolking eet. Het is heerlijk om hier rond te dwalen, mensen te kijken tijdens het eten en de boerenmarkt in het weekend te bezoeken. Als je in de buurt bent, moet je zeker eten bij Moeders (traditioneel Nederlands eten) en Winkel 43 (vooral voor de appeltaart!).

Bezoek het Anne Frank Huis

Dit is de plek waar Anne Frank en haar gezin tijdens de Tweede Wereldoorlog ondergedoken zaten. Het toont haar jeugd, het leven op zolder en andere informatie over de Holocaust. Er is ook een weergave van haar echte handgeschreven dagboek. Het is een trieste en ontroerende plek. Let op: tickets zijn alleen online verkrijgbaar en zijn snel uitverkocht. Elke eerste dinsdag van de maand komen alle tickets voor de volgende maand beschikbaar, dus zorg ervoor dat je jouw tickets zo snel mogelijk bemachtigt. Het museum is meestal behoorlijk druk, dus als je een meer diepgaande ervaring wilt, is een ‘Anne Frank-wandeltocht’ een uitstekende alternatieve optie, omdat je meer te weten komt over het leven van Anne Frank, het Nederlandse verzet en het joodse leven tijdens Tweede Wereldoorlog van een deskundige lokale gids.

Bezoek het Van Goghmuseum

Dit museum herbergt honderden prachtige schilderijen van Van Gogh naast een uitstekende biografie van zijn leven. Voor veel mensen is Van Gogh een van de favoriete kunstenaars. Het museum heeft echter ook schilderijen van andere beroemde meesters uit die periode, zoals Monet, Manet en Matisse. Het is een van de beste musea in de stad. Boek je ticket van tevoren online of ga ’s middags om enorme rijen te vermijden. 

Maak een rondvaart door de grachten

Een van de beste manieren om de stad te zien is vanaf de grachten. De meeste mensen maken een rondvaart met een groot gezelschap, met tal van verschillende rondvaarten, van een pizza cruise tot cruises met wijn en kaas tot complete drank cruises met onbeperkte drankjes. Als je kunt, raden we je aan om je eigen boot te huren. Eco Boats Amsterdam heeft kleine boten in de open lucht die je een meer intieme ervaring geven en toch betaalbaar zijn als je ze deelt met vrienden of andere toeristen. 

Aanbevolen artikelen