De perfecte mannelijke inrichting voor je thuiskantoor

Een thuiskantoor is voor veel mannen een plek waar ze productief kunnen werken. Niet alleen voor hun werkgever, maar ook aan eigen projectjes. Omdat ook mannen steeds meer tijd doorbrengen in een thuiskantoor is het aan te raden om een sfeer te creëren die aansluit bij de mannelijke persoonlijkheid. De ruimte een masculiene touch geven, is een goed idee. We hebben voor jou een aantal richtlijnen om dit te doen.

Stevige en duurzame kantoormeubelen

Als je voor mannen een thuiskantoor aan het inrichten bent, is het belangrijk om te kiezen voor stevige en duurzame kantoormeubelen. Een degelijke bureaustoel vormt samen met een kwaliteitsvol bureau de basis van een goed ingericht thuiskantoor. Het is belangrijk om te investeren in meubels van een goede kwaliteit, omdat je ze waarschijnlijk intensief en veelvuldig zult gebruiken. Om de ruimte een mannelijke touch te geven, mag alles wat zwaarder en robuuster ogen. Kies bijvoorbeeld voor een bureau van massief hout. Zeker een boomstambureau met een stalen frame oogt enorm mannelijk.

Accessoires mogen wat stoerder zijn

Een andere manier om een mannelijke touch aan je thuiskantoor te geven, is door stoere accessoires aan het interieur toe te voegen. Denk hierbij aan items zoals een industriële lamp, een verzameling pennen en potloden in een op-en-top mannelijke houder of een wandklok met een robuust uiterlijk. Deze accessoires kunnen helpen om de sfeer in de ruimte te versterken en tegelijkertijd hebben ze ook een praktisch doel.

Natuurlijke uitstraling

De vroegere man joeg op de mammoet, ploegde het veld en verkende de zeven zeeën. De hedendaagse man bezweert de computermuis, doet de afwas en verkent minstens een keer per week de supermarkt. De tijden zijn veranderd, maar net als vroeger houdt de hedendaagse man nog steeds van de buitenwereld. Daarom is het een goed idee om buiten naar binnen te halen. Door gebruik te maken van natuurlijke materialen en planten kun je de ruimte meer warmte en sfeer geven. Bijvoorbeeld steigerhouten meubelen, groene planten en natuurlijke stoffen kunnen helpen om een natuurlijke uitstraling aan de ruimte te schenken.

Kleuren brengen rust

Kleur speelt een belangrijke rol in het creëren van sfeer in een ruimte. Bij een mannelijk thuiskantoor is het aan te raden om gebruik te maken van rustige kleuren, zoals donkerblauw of een zachte tint grijs. Dit zorgt ervoor dat de ruimte een serieuze en professionele uitstraling krijgt, zonder te overheersend te zijn. Waar het vooral de inrichting is die kracht moet uitstralen, moeten de kleuren voornamelijk zachtheid bieden. Dit voorkomt dat het te veel van het goede wordt.

Persoonlijke elementen zijn onmisbaar

Net zoals in elk thuiskantoor moet er ruimte zijn voor persoonlijke spulletjes die je identiteit uitstralen. Focus dus niet alleen op het man-zijn, maar ook op het individu. Dit kan door middel van foto’s van je familie of vrienden, een verzameling boeken die je leuk vindt of door een andere persoonlijke noot toe te voegen. Dit zorgt ervoor dat het thuiskantoor meer dan alleen een werkruimte is, maar ook een plek waar jij je thuis mag voelen.

Aanbevolen artikelen