Waar een dagelijkse koude douche allemaal goed voor is

voordelen van een koude douche

Een warme douche, even lekker ontspannen. Na een lange inspannende dag zorgen de druppels voor warme spieren, goede doorbloeding en rust in het hoofd. Maar juist dagelijks koud douchen is nog beter voor de gezondheid, al is het even doorbijten.

Voordelen van een koude douche

Dagelijks koud douchen is even doorzetten. Maar als het lukt, zorgt het verschil in temperatuur voor een boost aan energie. Men heeft gedurende de dag meer energie. Heel het lichaam wordt geactiveerd door het koude water. Het wil het lichaam beschermen tegen de plotselinge kou waardoor je ook nog eens wat calorieën verbrandt.

Ook prikkelt het koude water je immuunsysteem en verhoogt het kort de stress overlevingslevels. Hierdoor verhoogt de productie van het aantal witte bloedcellen in het lichaam. En deze bloedcellen kunnen juist ziekteverwekkers herkennen en onschadelijk maken.
Dertig dagen 30 seconden koud douchen zorgt ervoor dat men zich minder snel en vooral ook minder lang ziek wordt.

koud douchen ademhaling

Voor de mensen die hun uiterlijk ook graag verzorgen, volgt hier de beauty tip. Koud douchen zorgt voor behoud van natuurlijke oliën in huid en haar. Warm water droogt de huid en het haar juist uit. Zonde van al die verzorgingsproducten.
Daarnaast pakt het de vetkussentjes in de huid aan. Door een verbeterde bloedcirculatie wordt de huid strakker en gladder. Het kan de cellulitis dus zeker verminderen.

Is koud douchen ademhaling bevorderend vragen veel mensen zich af. Dat is het zeker. Je lichaam voelt een accuut gevoel van stress door de plotselinge temperatuursverandering. Even happen naar adem, zorgt voor extra zuurstof in de longen en naar de hersenen.

Koud douchen opbouwen

  • Begin allereerst met een goed voornemen. Dat helpt met het doorzetten.
  • Stap onder een lekkere warme douche, doe je ding en draai de kraan lager qua temperatuur. Het moet lekker zijn onder de douche, maar niet te heet.
  • Hak nu de knoop door en draai de knop naar koud. Echt koud, niet lauw! Dat zou valsspelen zijn en daarmee ontneem je jezelf van de voordelen.
  • Probeer dit vervolgens 30 seconden vol te houden. Lukt het niet in één keer, geeft niet. Koud douchen opbouwen werkt ook.
  • Is koud douchen ademhaling verbeterend? Ja, je adem stokt misschien. Maar focus op een paar keer diep ademhalen en de tijd vliegt voorbij.
  • En nu volhouden, ieder douche beurt weer. Na dertig dagen voel je de eerste voordelen van een koude douche en wordt het echt een gewoonte.

Aanbevolen artikelen