Een website is onmisbaar voor ondernemers en bloggen is steeds belangrijker:

Bloggen: waarom je het zou moeten doen als ondernemer? Bloggen is, zeker voor ondernemers, zeer waardevol. Het klinkt misschien raar maar door het maken van een eigen blog wordt je sneller gevonden in Google. Dit komt omdat Google kijkt naar hoe vaak iemand een artikel publiceert in zijn blog. Wanneer er dus regelmatig een artikel verschijnt in jouw blog, gaat Google ervan uit dat dit interessant is voor meerdere personen en dan komt jouw pagina hoger te staan in Google. Wil je een eigen blog maken dan kun je bijvoorbeeld schrijven over jouw ervaringen en laten zien welke kennis jij in huis hebt. Ook al denk je dat deze kennis irrelevant is, veel lezers kunnen er wel wat aan hebben en zien jou dan als expert. Personen zonder facebook kunnen jouw blog lezen via Google. Plaats je jouw blog op jouw website dan kunnen mensen op jouw website lezen over jouw ervaringen. 

Natuurlijk heb je als ondernemer een website nodig!

Eigenlijk is een website voor elke ondernemer onmisbaar, maar waarom eigenlijk? Wanneer je informatie wil geven aan je klanten dan doe je dat via internet. Daarvoor heb je dus een website nodig. Klanten zoeken op internet door middel van een zoekwoord. Wanneer jij dat zoekwoord in jouw website hebt staan dan wordt jij gevonden door de klant. Op de website kun je ook alle informatie zetten die nodig is voor jouw personeel. Het gaat hierbij om bijvoorbeeld de werkroosters of de afspraken die zij hebben bij klanten. Tevens kun je via de website de klant informeren wanneer er iemand van jouw bedrijf langs komt. Via de website ben je eigenlijk altijd bereikbaar, zeker als je probeert om zo snel mogelijk een vraag te (laten) beantwoorden. Je kunt met een website bestaande klanten benaderen maar ook nieuwe klanten aantrekken. 

Het gebruik van website builders 

Zoals gezegd is een website een belangrijk onderdeel voor ondernemers op internet. Een website maken is niet echt iets wat je er zo maar als ondernemer bij doet. Ook al vind je op internet nog zoveel informatie, je hebt er waarschijnlijk wel hulp bij nodig. Soms kan het gebruik van website builders een uitkomst bieden. BIj JouwWeb is een eigen website maken voor iedereen mogelijk. Maar houdt wel in je achterhoofd, hoe professioneler je website is, hoe eerder je wordt gevonden op Google en hoe groter je klantenkring zal worden. Bij een slechte, niet professionele website zullen klanten eerder verder zoeken naar een website die professioneler is. 

Een website maken ook als je géén bedrijf hebt

Zelfs als je geen bedrijf hebt, kun je een eigen website maken. Hierop kun je dan weer bijvoorbeeld je eigen blogs plaatsen. Een website wordt ook steeds vaker gebruikt bij het zoeken naar een baan.

Aanbevolen artikelen