Kun je je sport niet beoefenen? Wandelen kan wel

Sporten in de sportschool is momenteel niet aan de orde. Wandelen kan nog wel. Voor wie aan zijn conditie en humeur wil werken is wandelen nu de manier. 

Wandelen in de Oostenrijkse bergen met een Rains backpack op je rug. Hiken in de Schotse Hooglanden. Wandelvakanties zijn een hit, maar we durven aan vakantie momenteel niet te denken, vooral niet in het buitenland. 

Er is een groot aantal wandelliefhebbers in Nederland, die jaarlijks zo’n wandelvakantie doen. Om toch je kilometers te maken en in vorm te blijven, is het heel goed mogelijk om nu in eigen land aan de wandel te gaan. 

Sla die Cowboysbag om je schouders met daarin wat water en een paar boterhammen, en ga gewoon. Weliswaar maximaal met z’n tweeën en op gepaste afstand van elkaar, maar wandelen kan nog altijd goed. Je kunt het bij een ommetje houden, maar ook flink wat kilometers op een dag verzetten. Als je weinig inspiratie hebt, kun je een wandeltocht kiezen uit de vele aangeboden routes. Je kiest het aantal kilometers en volgt het pad. 

Goed voor de weerstand

Een andere mogelijkheid is, wandelend naar kantoor gaan. Met een laptop rugzak prima te doen. Woon je flink wat kilometers van kantoor dan kun je die wandelend afleggen en daarmee je conditie op peil houden. Goed voor de weerstand en voor je humeur. 

Woon je dichtbij je werkplek? Loop extra kilometers, verander de route. Begin met een paar kilometer en vermeerder deze wekelijks. Zo wordt de route naar het werk meteen je sportmoment. Dat zijn twee vliegen in één klap en je wordt er een fitter en opgeruimder mens van. 

Aanbevolen artikelen