Waar moet je op letten bij het online zoeken naar een occasion?

online occasions

Bij het kopen van een tweedehands auto zijn er altijd een aantal zaken waar je heel goed op moet letten, hoe goed een auto er ook uitziet er kan altijd iets goed mis zijn wat je niet direct kan zien. Je hebt in Nederland een heel groot aantal tweedehands auto’s, hierbij tellen we de beschikbare occasions die je uit Duitsland kan importeren niet eens bij. Probeer altijd op de volgende zaken te letten wanneer je online naar een occasion zoekt om de onnodige ellende te voorkomen. 

Doe de nodige vooronderzoek

Omdat je in Nederland zoveel keuze hebt, is het lastig om een bepaald model of merk te kiezen. Je hebt merken die er bekend om staan een stuk betrouwbaarder te zijn dan andere merken, probeer hier onderzoek te doen en probeer daarna voor jezelf te bepalen naar welke merken je wilt gaan zoeken. Daarna is het ook belangrijk om te kijken naar de kilometerstanden (des te meer kilometers, des te groter is vaak de kans dat er iets mis is), uitvoeringen en bouwjaren. Probeer altijd auto’s met elkaar te vergelijken zodat je niet teveel gaat betalen. Controleer wanneer je een interessante occasion hebt gevonden ook alle gegevens over die auto, dit kan je doen door op de website van het RDW het kenteken in te vullen. Hierna zal je een lijst met informatie zien, waaronder het bouwjaar, werkelijke kilometerstand, de APK-datum en andere technische gegevens. 

Let goed op de foto’s 

Net zoals bij heel veel andere zaken telt hier het volgende: Beeld verkoopt! Je gaat natuurlijk geen auto kopen waar geen afbeeldingen van zijn, het is altijd belangrijk om goed naar foto’s te kijken en op te letten hoe het exterieur en interieur eruit ziet. Komt dit allemaal goed en verzorgd over, dan is de kans groter dat de auto altijd goed onderhouden en bereden is. Steeds meer autogarages maken gebruik van een eigen fotostudio, bijvoorbeeld de studio van Rotoview Studios. Hiermee kunnen de garages en autobedrijven voor zeer consistente en kwalitatieve fotoseries zorgen waarmee je veel details van het exterieur en interieur goed kunt bekijken. Door de goede belichting en uitstekende camera en software zie je high resolution foto’s, ook komt de werkelijke kleur hierbij goed naar voren. Je kan er bij dergelijke bedrijven vanuit gaan dat ze goed onderhouden occasions verkopen en dat ze eerlijk zijn naar hun klanten, let er verder wel op dat ze zijn aangesloten bij de BOVAG in verband met de nodige service en garanties.

Overgaan tot de volgende stappen

Wanneer het vooronderzoek aantoont dat de gegevens en de prijs eerlijk en realistisch zijn, de auto er op de kwalitatieve foto’s goed uitziet en wanneer je te maken hebt met een betrouwbare garage kan je overgaan op de volgende stap, een uitvoerige proefrit.

Aanbevolen artikelen