Top 5 sportieve SUV’s

Sportieve SUV: handigheid en prestatie in één pakket

Sportieve SUV’s behoren tot de auto’s die de grootste diversiteit te bieden hebben. Ze zijn krachtig, leveren stabiele prestaties, hebben een degelijke dynamische vaardigheid en een uitgebreide laadruimte en andere nutsvoorzieningen. Met hun erg praktisch SUV-lichaam, is de sportieve SUV zoals de Mazda CX-5, misschien niet ieders kopje thee, maar wel een modieuze combinatie van sportwagen en SUV. Natuurlijk presteren sommige auto’s beter dan andere en dankzij hun vaak gedeelde DNA hebben sommige sportieve SUV’s een snellere acceleratie en een scherpere afhandeling dan andere. SUV’s worden ook regelmatig als zakenauto’s gebruikt, maar de zakenauto van 2018 is dit jaar geen SUV, maar de Opel Astra. Hieronder onze lijst met de beste vijf SUV’s die je vandaag kunt kopen voor een betaalbare prijs.

Volkswagen Tiguan

De Volkswagen Tiguan is volledig opnieuw ontworpen, en hoewel de auto veel ruimte biedt voor vracht en passagiers, heeft deze SUV wat van zijn enthousiaste rijeigenschappen verloren. Zo is er slechts één motoroptie: een 184-pk turbo viercilinder gekoppeld aan een achttraps automatische transmissie. De combinatie wordt echter beschreven als jammerlijk “slap”. De lauwe acceleratie is prima om door de stad te reizen, maar onthult zijn ware vorm als je de snelheden op de autosnelweg bereikt. Als je een meer krachtige Tiguan verkiest, verkoopt Volkswagen hem als de Tiguan Limited.

Mazda CX-5

Net als de Escape, is de Mazda CX-5 een van de minder luxueuze sportieve SUV in de top 5. De Mazda auto biedt geen andere motor dan de standaard 187 pk viercilinder, maar compenseert dit meer dan voldoende met een uitstekende handeling. De CX-5 heeft een nauwkeurige besturing en is ongelooflijk wendbaar. Deze Mazda auto volbrengt dit zonder concessies te doen aan rijcomfort en dagelijkse bruikbaarheid. Als je een sportieve SUV wilt die leuk is om mee te rijden zonder je bankrekening een flinke deuk te bezorgen, kies dan voor de CX-5.

Ford Escape

De motor van de Ford Escape valt een beetje tegen, maar de turbo viercilinder haalt alsnog 245 pk. De Escape heeft een scherpe en responsieve besturing en zal voldoen aan elke liefhebber die een sportieve SUV nodig heeft. De ophanging combineert een behendig rijgedrag op ruwe wegoppervlakken.

Alfa Romeo Stelvio

Alfa Romeo is een automerk met een rijk erfgoed. Toen het aankondigde dat het een SUV zou produceren, moest het dus ook pittige rijeigenschappen leveren. Het automerk stelde niet teleur. De Stelvio is uitgerust met een 2.0-liter viercilinder turbomotor met een vermogen van 280 pk.

Honda CR-V

De Honda CR-V slaagt erin om soepel en verfijnd aan te voelen. Sla de basismotor over en ga voor de 1.5-liter turbomotor met 190 pk. De twee motoren hebben vergelijkbare statistieken, maar in echte toepassingen opde weg biedt de turbo meer stabiliteit.

 

Aanbevolen artikelen