Waarom je outfit tiptop in orde moet zijn: 5 tips en adviezen

Waarom je outfit tiptop in orde moet zijn

Als je een outfit uitkiest, zeker voor een speciale gelegenheid zoals een receptie, date of bruiloft, is het natuurlijk van belang dat jouw kleding er tiptop uitziet. Je wilt immers indruk maken op anderen of representatief overkomen. Of, ook belangrijk, de juiste indruk maken richting zakenrelaties of een potentiële partner. Kleren maken de man, maar kunnen hem ook breken. Zorg daarom dat jouw kleding goed aansluit op jouw stijl en imago. Niet alleen de kledingkeuze en de kledingstijl zijn doorslaggevend als je indruk wilt maken. Ook de diverse combinaties die je met kledingstukken kunt maken. Hoe je er als man voor kunt zorgen dat jouw kleding er pico bello uitziet, kun je hieronder lezen in ons handige overzicht met kledingtips en -adviezen.

1. Koop kwaliteitskleding van bewezen goede merken

De kwaliteit van kleding voor heen kan enorm variëren. Daarom is het aan te raden om, als je er elegant en stijlvol bij wilt lopen, altijd te kiezen voor bewezen goede kledingmerken als Calvin Klein herenkleding, Hugo Boss of Levi’s. Kledingmerken als Hugo Boss, Gaastra of Calvin Klein bieden naast kwaliteit ook een grote keuze diversiteit aan kledingkleuren en -stijlen voor mannen. En fijn is natuurlijk verder dat je zekerheid hebt dat jouw outfit lang meegaat.

2. Ook ondergoed en sokken tellen mee

Naast goede broeken, shirts en truien, moet je niet vergeten dat ook sokken en boxershorts bij de mannen outfit horen. Je kunt nog zo mooi gekleed zijn als moderne man, maar als jouw sokken vloeken met jouw broek of als het ondergoed niet lekker zit, sla je de plank mis!

3. Combineer op een slimme manier kledingstukken

Het is niet één kledingstuk dat bepaalt of je er al dan niet tiptop uitziet, maar de kledingcombinatie waar je voor kiest. Kom een keer verrassend uit de hoek en laat de standaard blouse achterwege. In plaats daarvan kun je kiezen voor een nette spijkerbroek, een t-shirt en daaroverheen een vlotte colbert dragen.

4. Durf te veranderen om te blijven verrassen

Ben jij gewend om vooral casual kleding te dragen als man, zoals een strakke blouse of t-shirt met een neutrale broek? Probeer dan eens origineel uit de hoek te komen en draag een keer wat anders. Calvin Klein herenkleding biedt keuze in overvloed, van casual kleding, klassieke outfits tot en met business style kleding.

5. Pull-over met v-hals

Een pull-over met v-hals in fraaie effen kleuren als grijs of lichtblauw doet het altijd goed als je man bent en er tiptop uit wilt zien. Onder de trui met v-hals kun je prima een blouse dragen. Zo zie je er niet alleen lekker vlot en snel, maar ook netjes uit. Het mooie is dat je op deze manier kunt blijven variëren. Zorg daarom dat je meerdere pull-overs en blouses in jouw kledingcollectie hebt.

Aanbevolen artikelen