Waarom kiezen veel mensen voor een Opel Corsa?

opel corsa

De Opel Corsa biedt drie verbrandingsmotoren, twee benzines en een diesel, en daarnaast bestaat de lijn uit de elektrische Corsa-e. Alle drie bieden indrukwekkende prestaties, met hier en daar een kanttekening.

De 100 pk-benzinemotor van de Opel Corsa zal naar verwachting de best verkochte motor in Nederland worden, vooral omdat deze indrukwekkend efficiënt is. Alle uitgeruste modellen stoten minder dan 100 g/km CO2 uit, terwijl het brandstofverbruik erg zuinig is, uiteraard wel afhankelijk van versnellingsbak, wielmaat en uitrusting. Zelfs de meest onzuinige variant van deze motor levert een 47,1 mpg op.

De Opel Corsa motor

Er is ook een 75 pk sterke variant van de 1,2-liter benzine verkrijgbaar, die goedkoper is in aanschaf. Deze heeft echter hetzelfde maximale verbruik van 51,4 mpg als het krachtigere model, en aangezien het waarschijnlijk harder zal moeten werken om dezelfde prestaties te bereiken, zal het brandstofverbruik ook dalen.

De 1,5-liter diesel wordt waarschijnlijk een niche, aangezien hij veel meer kost dan de benzinemodellen. Meestal schrikken we terug om kleine dieselauto’s aan te schaffen, omdat het verbeterde brandstofverbruik de aankoopprijs alleen interessant maakt bij een jaarlijks hoge kilometerstand. De Corsa-diesel levert echter zo’n uitzonderlijke zuinigheid op dat hij zichzelf in slechts een paar jaar kan terug verdienen. 

Is het een betrouwbare auto?

Eerdere Corsa’s waren behoorlijk gemiddeld wat betreft de betrouwbaarheid. Het nieuwe model is echter een geheel nieuwe productiegroep die gebaseerd is op PSA Peugeot Citroën-componenten, in plaats van General Motors, de vorige eigenaar van het merk.

Hierdoor weten we nog niet hoe betrouwbaar deze nieuwe Opel Corsa zal zijn. De motoren zijn echter al een paar jaar in PSA auto’s te vinden en hebben weinig problemen opgeleverd, wat een goed teken is. En het enorme dealernetwerk van Opel moet ervoor zorgen dat je nooit te ver verwijderd bent van een garage die in staat is om de auto te onderhouden en te repareren. Opel biedt een garantie van drie jaar, die niet zo genereus is als de vijf jaar die de Hyundai i20 of de zeven jaar voor de Kia Rio biedt.

Slimme nieuwe looks

De nieuwe Opel Corsa is een uitstekende stadsauto. De Corsa is een alleskunner met weinig opvallende minpunten. De slimme nieuwe looks en het briljante, zij het smalle motorengamma zijn beide goede redenen om serieus naar de Opel Corsa te kijken als je op zoek bent naar een kleine stadsauto. In feite is het interieur het zwakste aspect van de Corsa, met slechts gemiddelde ruimte voor de klasse en enkele twijfelachtige bouw- en ontwerpbeslissingen.

Indrukwekkende uitrustingsniveaus en meer dan genoeg dynamiek brengen de zaken echter terug op het niveau dat we in deze klasse verwachten. En het valt niet te ontkennen dat de Corsa met zijn lange standaard uitvoering lijst een goede koop is voor zijn prijs. Eerdere Corsa-modellen waren populair bij autorijscholen, nieuwe kopers en mensen die gewoon een betrouwbaar model willen om zich te verplaatsen. We denken dat al deze kopers zullen vinden wat ze zoeken in de nieuwe Corsa, en we zouden hen deze auto dan ook zeker aanbevelen. We raden de auto aan voor degenen die kopen met hun hoofd en niet met hun hart. Kortom: met de Opel Corsa haal je een betrouwbare auto in huis die lang mee gaat en waar je jarenlang plezier van zult hebben!

Aanbevolen artikelen