Zakenauto top vijf

Een zakenauto is ongetwijfeld één van de belangrijkste elementen om als ondernemer geloofwaardig, stijlvol en betrouwbaar over te komen en de zoektocht naar een goede wagen is er dan ook één die voldoende aandacht en energie verdient. De volgende top-5 van zakenauto’s geeft je een goed beeld van welke wagens de moeite waard zijn, en hoe je daarmee je imago als ondernemer in de verf kunt zetten.

1. De audi A6

Deze wagen is imposant, kwalitatief en sportief, mede dankzij de Bokito-formaat grille. De Audi A6 is dan wel beschaafder dan de BMW, deze wagen schopte het in het jaar 2006 al tot zakenauto van het jaar bij diverse vakbladen en is daarom dan ook een aanrader voor elke ondernemer die zijn imago wil versterken. De A6 doet het zelfs veel beter in Nederland dan zijn grote broertje, de A8, en dat bewijst genoeg. Als een combinatie van sportiviteit en klasse – een mix waar veel ondernemers naar op zoek zijn – is dit ongetwijfeld één van de populairste wagens die er zijn.

2. De Volkswagen Passat

Deze wagen mag dan misschien niet de interessantste zijn op het vlak van uitstraling en imago, het is één van de meest verkochte wagens in de bedrijfswereld. In 2006 zat hij zelfs op de troon van leasemartkleider en in 1999 werd hij uitgeroepen tot zakenauto van het jaar. Pon, de Volkswagenimporteur, staat overal bekend om zijn vernieuwende reclame en marketing – en daar is deze wagen het bewijs van!

3. De BMW 7-serie

Deze BW is ongetwijfeld hét statussymbool bij ondernemers en oogt heel wat beschaafder dan de 3-serie, de X3 SUV’s, de onopvallende X5 en de hyperactieve 1-serie. BMW heeft het imago van een sportieve auto die toch klasse uitstraalt, met achterwielaandrijving en uitstekende motoren. Het is dan ook veel meer dan een gewone zakenauto die geleast kan worden aangezien deze wagen elke rit magisch doet aanvoelen.

4. De Volvo S80

De Volvo S80 is een hofauto en hoffelijkheid staat hier dan ook centraal. Zelfs Koningin Beatrix heeft er eentje! Het vorige model van de S80 was dan wel wat sloom, deze nieuwigheid maakt het helemaal goed. Naast de V70, die trouwens ook populair is in de zakenwereld, is dit één van de weinige serieuze en geaccepteerde zakenauto’s binnen de SUV-modellen.

Het merk Volvo is de snelste groeier onder de producenten van zakenwagens in de laatste jaren en vooral bepaalde modellen zoals de S40 en V40 bereikten heel wat succes bij de verkoop. De S80 maakt het plaatje echter helemaal af en verwijdert enige smet die tot voorheen op het blazoen van Volvo te zien was.

5. De Volvo XC90

De winnaar van Zakenauto van het Jaar is ongetwijfeld de Volvo XC90, die kan tellen als een ware ‘businessclass auto’. De vakjury heeft op deze wagen een stempel met grootste waardering gedrukt, en met goede reden. De Zweedse SUV volgt de Mercedes C-klasse op en was al sinds het begin van de lancering op de markt een waar succes in de zakenwereld!

Aanbevolen artikelen