Wat je allemaal moet weten over elektrisch rijden

opties elektrisch rijden

Waar enkele decennia geleden het elektrisch rijden nog niet of nauwelijks wordt gedaan, is het tegenwoordig helemaal anders. Overstappen naar elektrisch rijden is erg normaal geworden. De verschillende automerken brengen steeds meer modellen uit, waardoor het beginnen met elektrisch rijden steeds makkelijker is geworden. Waar moet je allemaal rekening mee houden bij de overstap. Is bijvoorbeeld een tweedehands auto verzekeren hetzelfde bij elektrisch rijden en wat zijn de (bij) opties elektrisch rijden.

Het overstappen naar elektrisch rijden

Voor veel mensen is de stap van het beginnen met elektrisch rijden erg spannend. Er doen verschillende spookverhalen de rondte over de elektrische variant. Zo zouden de batterijen snel kapot gaan en is het slecht voor de gezondheid. Niets is echter minder waar. De batterijen die in de huidige elektrische auto’s worden gebruikt zijn zeer duurzaam te noemen. Ook is er nog geen enkele aanleiding om te denken dat de straling van elektrisch rijden slecht voor de gezondheid zou zijn. In tegendeel zelfs. De auto stoot geen vervuilde lucht uit, waardoor de kwaliteit van de lucht beter wordt. Er wordt ook vaak gedacht dat het erg lastig is om je auto bij te vullen met stroom. De tankstations zijn echter steeds meer uitgerust met laadpalen voor elektrische auto’s. Daar komt nog eens bij dat een elektrische auto ook bij je voordeur opgeladen kan worden. Het enige puntje waar goed rekening mee gehouden dient te worden is de radius van de elektrische auto. Deze is nog niet hetzelfde als de benzine of diesel variant. De gemiddelde elektrische auto van tegenwoordig heeft een bereik van meer dan 300 kilometer. In het dagelijkse woon werk verkeer zal je hier dus niet snel problemen mee ervaren. Een tweedehands auto verzekeren die elektrisch is levert ook geen problemen op. Dezelfde stappen als bij de andere varianten kunnen hierbij genomen worden.

Opties elektrisch rijden

Het rijden in een elektrisch auto biedt verschillende opties aan die je bij normale auto’s minder snel ziet. Zo zijn alle elektrische auto’s uitgerust met een vergelijkbare variant van de automaat. Dit rijdt dus erg soepel. Ook de snelheden bij het optrekken zijn indrukwekkend te noemen. Doordat er direct vermogen beschikbaar is kun je met veel elektrische auto’s onder de acht seconden op de 100 kilometer per uur zitten. Neem je een sportievere variant dan kan dit zelfs nog iets sneller. In minder dan vijf seconden zit je dan op 100 kilometer per uur.

Aanbevolen artikelen