5 gouden tips voor aanstaande vaders

tips voor aanstaande vaders

Het vaderschap is iets moois en bijzonders, maar voor aanstaande vaders kan het vaderschap ook erg spannend zijn. Waar en hoe kun je je als vader voorbereiden op de komst van de kleine? In dit artikel lees je de gouden tips voor aanstaande vaders. Zo kun je met een goed gevoel deze bijzondere periode van jouw leven starten als vader van een kersvers gezinnetje.

Lees, lees, lees

Er bestaat voldoende leesvoer over de zwangerschap, de bevalling en het vaderschap. Je doet er goed aan om wat leesvoer in te slaan en iedere dag wat informatie op te doen. Er zijn zoveel bijzondere facetten aan de opvoeding, zwangerschap en het ouderschap wat je nog niet wist! Er bestaan handige handboeken, maar ook leuke humoristische boeken die vaders klaarstomen voor het aanstaande vaderschap.

Documentaires

Ben jij niet zo van het lezen? Er bestaan ook veel documentaires over de zwangerschap, de bevalling en het ouderschap. Kijk iedere avond eens een programma over deze onderwerpen in plaats van een serie en bereid je goed voor op wat komen gaat.

tips voorbereiding vaders

Cursus

Een zwangerschapscursus of bevallingscursus is niet alleen voor de vrouw. Er bestaan voor cursussen waar de partner ook van harte welkom is. Dit is ideaal om je klaar te stomen voor de bevalling. Zo weet je wat je als partner kunt doen en hoe je jouw vrouw kunt helpen tijdens de bevalling. Het geeft je meer zelfvertrouwen voor het moment sûprème!

Dagje oppassen

Leren over het ouderschap doe je het beste door praktijkervaring op te doen. Hebben mensen in jouw sociale omgeving al kinderen? Vraag dan of je eens een middagje mag oppassen of een dagje mag komen helpen. Jouw vrienden kunnen je de fijne kneepjes van het vak leren en zo ben je al meester over de basistechnieken van het vaderschap.

Tijd voor jezelf

Wanneer de kleine er is, zul je veel “eigen tijd” moeten inleveren. Een goede manier om je voor te bereiden op de slapeloze nachten, is door nog even te genieten van de tijd met z’n tweetjes. Boek een romantische hotelovernachting en geniet van nog even wat tijd voor jezelf. Natuurlijk kun je ook jouw kinderloze tijdperk goed afsluiten door met jouw maten nog eens flink uit te gaan.

Maak gebruik van deze gouden tips voor aanstaande vaders om je goed voor te bereiden op het vaderschap. Een goede voorbereiding is ten slotte het halve werk!

Aanbevolen artikelen