Het is zover! Elon Musk gaat nu echt toeristen de ruimte in schieten.

elon musk ruimtevaart

Het gaat nu echt gebeuren, ruimtevaart voor toeristen wordt mogelijk gemaakt. SpaceX, een Amerikaanse raketfabrikant biedt vier tickets aan voor toeristen die de ruimte ingeschoten willen worden. Al jaren zag eigenaar Elon Musk ruimtevaart als de toekomst, deze ruimtereis is het voorlopige hoogtepunt.

Wie is Elon Musk?

Iedere man weet toch wie Elon Musk is? Voor de man die zich iets te vaak in zijn mancave opsluit, om te sleutelen aan zijn oldtimer, even een korte introductie. Musk is een ingenieur, industrieel ontwerper, technologie ontwikkelaar, maar vooral een ondernemer. Hij heeft geholpen Paypal groot te maken, maar is echt bekend geworden als medeoprichter van elektrische autofabrikant Tesla. Op de Forbes-lijst voor meest innovatieve leiders staat Musk op 1, hij staat in de top 20 van rijkste personen ter wereld.

ruimtevaart voor toeristen

Man in space

Sinds het begin van de beschaving wordt de mens al aangetrokken door het heelal. De sterren, de planeten en de oneindigheid werken als een magneet op onze nieuwsgierigheid. De landing op de maan was het startschot voor verdere ontdekkingen. Jarenlang werden er astronauten, met jarenlange training achter zich, op missies de ruimte in gestuurd. De ruimte leek een ver station voor de gewone man. Tot Elon Musk ruimtevaart voor toeristen toegankelijk maakte.

Zijn bedrijf SpaceX zal in 2021 of 2022 vier betalende personen de ruimte in schieten. Details over de ruimtereis worden niet gegeven, maar het is de bedoeling om met vlucht een wereldhoogterecord te vestigen voor ruimtevaart door particulieren. Dat record staat nu op 400 km hoogte.

Op je bucketlist?

Zou je wel willen reizen met Elon Musk ruimtevaart? Was astronaut worden altijd al een jongensdroom? Temper je enthousiasme voordat je het op je bucketlist zet, tussen een date met Chantal Janzen en de camper tour door Amerika. Het gaat namelijk geen goedkope reis worden. De prijs voor de eerste tickets naar de ruimte is niet bekend, maar het zal je waarschijnlijk zeker een miljoen euro’s armer maken.

Maar niet getreurd! Het is niet eens zo heel lang geleden dat alleen rijke mensen een vliegreis konden betalen. Nu vliegen we voor enkele tientjes binnen Europa. Lagere prijzen door concurrentie in ruimtevaart klinkt nu misschien onwerkelijk in de oren, maar dat kan over tien jaar heel anders zijn.

SpaceX is namelijk niet de enige aanbieder van ruimtereizen. Ook Virgin Galactic, van die andere miljardair Richard Branson en Blue Origin, werken aan een programma waarmee ruimtevaart voor toeristen toegankelijk wordt.

Aanbevolen artikelen