De voordelen van een elektrische scooter

elektrische scooter

De elektrische scooter maakt een gestage opmars

Scooters en brommers kennen we als volwassenen allemaal wel uit onze jeugd. Deze vervoersmiddelen reden vroeger altijd op brandstof. Sinds enkele jaren is de elektrische scooter bezig met een gestage opmars. Het lijkt erop dat brommers en scooters op benzine langzaamaan verdreven worden door het fenomeen elektrische scooter. Wie een elektrische scooter aanschaft, profiteert van veel extra voordelen. Welke pluspunten een elektrische scooter zoal te bieden heeft? Lees snel verder om het te ontdekken.

Beter voor het milieu en gezonder voor de mens

Het grootste pluspunt van de elektrische scooter is de milieuwinst die elektrisch rijden oplevert. Zeker in drukke steden is het echt een aanwinst als er meer elektrische scooters de weg opkomen en het aantal brommers en scooters op benzine teruggedrongen wordt. In steden is er vaak sprake van een sterk vervuilde lucht, die met elektrische scooters teruggedrongen kunnen worden. Dit is niet alleen goed voor de luchtkwaliteit, maar ook voor de gezondheid van iedereen. Hoe minder CO2 in de lucht, hoe beter.

Een voordelige manier van vervoer

Elektrische scooters zorgen voor een voordelige transportwijze. De elektrische scooter opladen is een stuk goedkoper dan telkens moeten tanken. Met een scooter die op benzine rijdt, rijd je doorgaans op 1 liter zo’n 40 kilometer. Omgerekend kost dat bij een benzineprijs van 1,65 euro per liter ongeveer 4,13 euro op 100 kilometer. Tel uit je winst, want elektrisch scooteren bedraagt qua kosten niet meer dan 0,30 euro per honderd kilometer. Dat is maar liefst 13 tot 14 keer zo voordelig.

Geen startproblemen meer met elektrische scooter

Traditionele scooters en brommers op benzine kennen, zeker in de winterperiode, nogal eens opstartproblemen. Met een elektrische scooter is dat gelukkig verleden tijd! Scooters die op elektriciteit werken hoef je namelijk niet te starten, maar werken direct. Elektromotoren van scooters lopen niet stationair zoals bij standaard verbrandingsmotoren. Sta je stil, dan kost je dat dan ook geen brandstof. Ook op dat vlak bespaar je dus aanzienlijk.

Onderhoud elektrische scooters is gering

Het onderhoud van elektrische scooters is een stuk minder intensief dan van scooters die op brandstof rijden. Verbrandingsmotoren hebben periodiek onderhoud nodig om goed te blijven draaien. Omdat in een elektromotor bewegende delen ontbreken, slijt de motor minder snel en hoeven onderdelen zelden tot nooit vervangen te worden. En dat scheelt niet alleen in het onderhoud en alle bijkomende kosten, maar ook in de levensduur van je scooter.

Aanbevolen artikelen