Deze zomer je woning renoveren of verbouwen? Dit doen anderen

badkamer renoveren

De zomer: het ultieme moment om je woning te renoveren of verbouwen, en ‘winterklaar’ te maken. Weet je niet waar je moet beginnen en wil je de juiste keuzes maken? Misschien kan je straks wel flink gaat besparen op je energierekening of juist meer comfort in huis creëren. Ontdek wat andere mensen doen rondom de renovatie of verbouwing van hun huis.  

Kleine of grote renovatie?

Ben jij een echte klusser en heb je genoeg tijd over om in huis een grote klus aan te pakken? Dan heb je verschillende mogelijkheden. Grote kans dat je ook kijkt naar het budget dat je beschikbaar hebt. Voor een renovatie of verbouwing van de badkamer en het toilet ben je bijvoorbeeld al gauw 3.000 euro kwijt, terwijl nieuw stucwerk ‘slechts’ 1.000 euro hoeft te kosten. Wil je meer ruimte in huis creëren? Dan kan een uitbouw (± 17.500 euro) of dakkapel (± 8.000 euro) een interessante optie zijn. En omdat de huizenmarkt enigszins oververhit is, is het interessant om juist nu te investeren in de eigen woonruimte. 

We adviseren je om bij een renovatie of verbouwing altijd een goede prijsopbouw op papier te zetten, en binnen de kosten rekening te houden met een extra marge. Zo weet je zeker dat je niet voor onverwachte verrassingen komt te staan. 

Je huis verduurzamen 

Is het hoog tijd om je woning te verduurzamen? Veel mensen denken van wel. Misschien is het je opgevallen dat in de directe omgeving steeds meer mensen zonnepanelen laten installeren. Hoe dat komt? De laatste maanden lijkt er geen rem te staan op de hoge energieprijzen. In de zomer zijn de gevolgen gelukkig nog beperkt, maar veel huishoudens zijn zich nu al aan het voorbereiden op de wintermaanden. Dat betekent dat duurzame investeringen, zoals in zonne-energie of isolatie, veel vaker dan normaal plaatsvinden. 

Ook hier geldt weer dat veel mensen kijken naar hun besteedbare budget. Isolatie komt voor in meerdere vormen, en daarbij horen ook verschillende prijzen. Kies je voor zonnepanelen, dan ontvang je op voorhand al een offerte met alle specificaties. Zo weet je precies waar je aan toe bent. Is je budget niet toereikend voor het kopen van zonnepanelen? Dan kan je ook kiezen voor zonnepanelen huren. Dezelfde voordelen, maar dan zonder investering. 

Rond het huis renoveren of verbouwen 

Heb je een eigen achtertuin? Dan kan je in de komende investeren in de ruimte rondom huis. Een nieuw terras, extra zithoek of tuinhuis met loungeset? Het zorgt direct voor een stuk meer mogelijkheden om zowel op sfeervolle winteravonden als zwoele zomeravonden te genieten van het buitenleven. Iets minder vaak buiten de deur eten en drinken, en juist iets vaker thuis genieten. Dat kan toch helemaal geen kwaad? 

Aanbevolen artikelen