De positieve effecten van sporten op een rijtje

positieve-effecten-van-sporten

Sporten is gezond. Mens sana in corpore sano: de Romeinse dichter Juvenalis wist het al. Ontdek je hieronder mee met ons de vele voordelen van sporten?

Je lichaam heeft er baat bij

Je gaat er fysiek op vooruit door te sporten. Je lichaam krijgt er een goede conditie door en het is de perfecte manier om calorieën te verbranden en dus af te vallen. Ook voor de hersenen is het goed. Wanneer je sport, worden nieuwe hersencellen aangemaakt en dit is dan weer goed voor je ruimtelijke oriëntatie en je geheugen. Dit blijkt uit een onderzoek met muizen, dat later bevestigd werd bij mensen. Hersenen van al dan niet occasionele sporters zijn ook beter doorbloed en worden zo van meer zuurstof voorzien, waardoor ze een betere werking hebben.

Sporten heeft ook mentale voordelen


Sporten is voor velen een uitlaatklep. Het is de ideale manier om het hoofd leeg te maken en de stress en het piekeren even achterwege te laten. De mentale voordelen zijn zeker niet ondergeschikt aan de fysieke. Er is minder stress en vermoeidheid door de hormonen die vrijkomen. Je voelt je minder somber en futloos. Sporten zorgt voor een geluksgevoel en geeft meer zelfvertrouwen. Je krijgt er een beter zelfbeeld door en het kan helpen bij depressies. Het verbetert je humeur en vermindert angstgevoelens. Vooral in de huidige tijden is de mentale gezondheid van levensbelang

Effect van een gezond lichaam op werkprestaties

Wie gezond is en zich goed voelt, kan de hele wereld aan. Fysiek en mentaal gezonde werknemers kunnen dus niet anders dan voor een boost zorgen voor het bedrijf. Het effect van een gezond lichaam op werkprestaties is een veel hogere productiviteit. De tijd die je verliest door te sporten, haal je achteraf dubbel en dik weer in doordat je veel efficiënter werkt. En aangezien sporten zorgt voor een sterkere weerstand, is wie sport minder vaak ziek.

Een sponsorloop als totaalpakket?

Waarom niet alle voordelen van sporten combineren in een sponsorloop? Lopen is zoals hierboven reeds gezegd uitermate gezond. Wanneer het in groep gebeurt, bevordert dit het teamgevoel en je bedrijf krijgt er ook nog eens gratis reclame bovenop. Haal die loopschoenen dus maar alvast uit de kast!

Aanbevolen artikelen