Drie supplementen voor snellere spiergroei

supplementen voor snellere spiergroei

Gezonde spieropbouw

Een gespierd, atletisch en vooral gezond lichaam, dat willen we allemaal. Om een goed gespierd lichaam te krijgen, moet je trainen. Als je voornamelijk geïnteresseerd bent in spieropbouw, dan kun je het beste met gewichten aan de slag gaan in de gym. Wil je liever een meer atletische look, dan is het aan te raden om naast krachtoefeningen ook de nodige aerobe oefeningen te doen. Denk hierbij aan crossfit of kickboksen. Deze sporten zijn bijzonder intensief en zorgen voor een goede verbranding van calorieën terwijl je tegelijkertijd je spieren opbouwt. Goede begeleiding is essentieel. Zeker als je nog niet zoveel ervaring hebt, is het belangrijk om een sportschool uit te zoeken waar je persoonlijke begeleiding kunt krijgen. Zo bouw je ervaring op en kun je op een gegeven moment op een verantwoorde manier zelfstandig trainen. Om op een gezonde manier snelle spiergroei te bereiken, kun je gebruik maken van een aantal supplementen.

Creatine, natuurlijk supplement

Creatine is een natuurlijk supplement. Het komt ook voor in vlees en vis. Creatine speelt een belangrijke rol bij het ontwikkelen van kracht. De hoeveelheid die van nature in vlees en vis voorkomt, is echter te weinig om die extra kracht te ontwikkelen waarmee je in de sportschool daadwerkelijk progressie kunt boeken. Extra creatine in de vorm van een supplement helpt hierbij.

Eiwitshake, bekendste supplement

Dit is de meest bekende van alle supplementen om je spiergroei te bevorderen. Zodra je fanatiek gaat werken aan spieropbouw, heb je meer eiwitten nodig dan een gemiddelde persoon. Deze eiwitten kun je niet allemaal uit je dagelijkse voedsel halen. Met een eiwitshake geef je je lichaam een boost met eiwitten die direct helpen bij herstel en opbouw van je spieren.

Multivitamines voor een betere weerstand

Als je intensief sport, loop je de kans dat je weerstand onder druk komt te staan. Veel trainen kost behoorlijk wat energie en je lichaam moet dat op de een of andere manier opbrengen. Als je geen rekening houdt met het feit dat ook je weerstand op peil moet blijven, kun je last krijgen van allerlei kwaaltjes. Hierdoor kun je niet altijd het maximale uit je training halen en dat is zonde. Multivitamines dragen bij aan een betere weerstand en op die manier indirect aan een betere spieropbouw.

Aanbevolen artikelen