Een auto importeren uit Duitsland: wat zijn de voordelen en hoe doe je dit slim?

bpm berekenen

Voordelig een auto kopen is natuurlijk iets wat iedereen wel wil. En dat kan tegenwoordig door een occasion uit Duitsland te importeren. Wie ervoor kiest om een tweedehands wagen bij ons oosterburen te kopen, is een stuk goedkoper uit dan met een Nederlandse occasion. Maar hoe kan dit? Wat zijn de pluspunten van een Duitse importauto? En hoe kun je op een slimme manier een Duitse tweedehands auto inkopen tegen een scherpe prijs?

De voordelen van een auto uit Duitsland kopen

Een van de grootste voordelen van een Duitse auto importeren is, laat hiervoor het bpm berekenen door een expert, de grote korting die je krijgt bij inklaring. Vanwege de andere Duitse belastingwetgeving op auto’s, kun je over de grens een mooie en haast nieuwe auto voor een aankoopprijs kopen die meestal duizenden euro’s lager uitvalt dan in Nederland. Een tweede pluspunt is dat de Duitse automarkt enorm groot is. Het aanbod aan tweedehands, automerken en -modellen is daarmee veel uitgebreider dan in Nederland: er valt aanzienlijk meer te kiezen. Ten derde: Duitse auto’s staan bekend om hun goede onderhoud en degelijke prestaties. Kopen in Duitsland is kiezen voor betrouwbaarheid en kwaliteit. In de vierde plaats kan een Duitse apk in ons land veelal gewoon worden overgenomen. Dit is niet alleen makkelijk, maar bespaart je ook geld. En ten slotte heb je nog als pro dat de Duitse fabrieksgarantie bij een relatief nieuwe auto nog gewoon geldig blijft. Mocht je onverhoopt met een defect komen te zitten, dan wordt die bij fabrieksgarantie gratis voor je hersteld!

auto importeren

Laat het bpm berekenen

Als je een auto in Duitsland op het oog hebt, kun je het best het bpm berekenen laten door een ervaren autodealer. Zo weet je zeker dat je geen financiële verrassingen op je bordje krijgt. Ook dien je van tevoren in beeld te hebben wat de keuringskosten en de transportkosten zijn. Maar natuurlijk kun je de auto ook zelf uit Duitsland halen, als je in de buurt van de grens woont. Ten slotte: zorg er ook voor dat je een onafhankelijke instantie de kilometerstand laat beoordelen. Dit kan in Duitsland net zo goed als in Nederland. Je voorkomt ermee dat je – hoewel dat bij Duitse auto’s nauwelijks voorkomt – een auto koopt waarbij met de kilometerstand gerommeld is. Alvast veel plezier gewenst van jouw fraaie en comfortabel rijdende Duitse bolide.

auto-importeren-uit-duitsland

Aanbevolen artikelen