Een belangrijke meeting in het buitenland, hoe pak je dat aan?

zakenreis

Heb je een belangrijke meeting in het buitenland met zakenpartners? Dat wil je natuurlijk goed aanpakken! Wij helpen jou graag een handje om deze meeting zo soepel mogelijk te laten verlopen. In dit artikel lees je alle tips om een buitenlandse meeting goed te regelen.

Bereid je voor

Wanneer je in het buitenland bent, ben je toch een beetje uit jouw comfortzone. Door goed voorbereid op stap te gaan, kun je veel moeite besparen. Zorg dat je voor vertrek alle noodzakelijkheden goed op een rijtje hebt. Zorg ervoor dat jij of een assistent al de belangrijke gegevens zoals vluchtvertrek, hotelgegevens en vervoermogelijkheden op een rijtje hebt staan.

Ook is het handig om een assistent een paklijst te laten opstellen. Op deze manier weer jij precies wat je mee moet nemen en kun je het lijstje eenvoudig afstrepen. Belangrijke elektronica en extra laders mogen natuurlijk niet ontbreken op de lijst.

Ruim de tijd

Wil je niet hoeven haasten en van hot naar her hoeven rennen? Maak het jezelf niet te ingewikkeld en plan de reis naar het buitenland ruim in. Zorg ervoor dat je eventuele vertragingen incalculeert, zowel op de heen als op de terugweg. Denk er bijvoorbeeld aan om een last minute te boeken zodat je eerder kunt vertrekken en daardoor een ruimere planning hebt. Is jouw volgende meeting in Barcelona? Bekijk dan het volledige aanbod aan last minutes Barcelona.

In veel gevallen zal de uitnodigende zakenpartner een tijdschema naar jou opsturen. Zo weet jij precies waar je aan toe bent. Wil je na de meeting wellicht nog wat langer blijven? Ook dan kun je kijken naar beschikbare last minute vluchten.

Tolk

In de zakenwereld is het vanzelfsprekend dat Engels de voertaal is. Toch kan het aan te raden zijn om een tolk mee op reis te nemen. Zeker wanneer jouw meeting in een land is waar Engels nog niet standaard de tweede taal is. Dit kan je heel wat gedoe besparen.

Een succesvolle zakenreis komt van twee kanten. Zowel van de uitnodigende partner als de uitgenodigde. Zorg ervoor dat je jezelf goed voorbereid op de reis en zorg voor een ruime planning voor een succesvolle buitenlandse meeting.          

Aanbevolen artikelen