Wat zijn de mogelijkheden met een smart home?

smart home

Wil je de elektronica van je woonkamer, badkamer, slaapkamer en studeerkamer regelen met slechts 1 druk op de knop? Met een smart home kan het. Deze populaire trend zorgt ervoor dat jij en je eventuele partner volledige controle hebben over alle elektronica in huis.  Ontdek wat voor mogelijkheden dit precies zijn.

Makkelijk je kamers verwarmen

Een slimme thermostaat is iets wat bijna iedereen in zijn huishouden heeft. Je regelt op afstand de temperaturen en je kunt dankzij slimme thermostaat knoppen per kamer de verwarming slim regelen. Daarbij heb je de mogelijkheid om vaste schema’s in te stellen waarbij je de verwarming zijn werk laat doen als je thuis bent. Ook kunnen slimme meters detecteren dat je aanwezig bent en hierop anticiperen. Zo voorkom je dat er onnodig energie verspilt wordt en heb je tegelijkertijd bij thuis een warme kamer.

Op afstand apparaten uitschakelen

Door te kiezen voor slimme stekkers in je stopcontact kan je op afstand diverse apparaten uitschakelen. Zo weet je zeker dat er geen onnodig sluipverbruik is, je zet bijvoorbeeld een televisie of radio uit die nog aanstaat zonder dat je fysiek aanwezig hoeft te zijn. Ook hebben sommige van deze stekkers de mogelijkheid om het verbruik te meten zodat je altijd op de hoogte bent. Dit alles kan je gewoon met een app op de smartphone of tablet doen.

Spelen met verlichting

De ontwikkelingen op het gebied van verlichting staan niet stil. De afgelopen jaren zijn LED lampen populair door de vele mogelijkheden dat het heeft en natuurlijk dat ze erg zuinig zijn in gebruik. De lampen besparen tot maar liefst 85% op de stroomrekening ten opzichte van halogeenlampen. Veel slimme LED lampen hebben tegenwoordig een actieve verbinding waardoor je erg makkelijk je inrichting een eigen kleur kunt geven en kunt bepalen wanneer de lampen automatisch aan moeten gaan. LED inbouwspots besparen veel ruimte en staan zeer goed in een modern interieur. Daarbij zijn LED inbouwspots goed te dimmen en ideaal in een smart home systeem.

Beveiliging

Ook je huis kan je makkelijk in de gaten met een camera via het wifi netwerk. Zo heb je een beeld wat er thuis afspeelt en met gemak sla je deze beelden op via een app. Dat geeft toch weer een fijner gevoel.             

Aanbevolen artikelen