Een gadget om de winter te overleven, verwarmde handschoenen

verwarmde handschoenen

Iedereen kent wel het gevoel van de snijdende koude wind tegen je handen in het najaar tijdens het gebruiken van een fiets, scooter of wat dan ook. Het is ook geen geheim dat veel Belgen hier last van hebben. Maar hoe ontstaan nou eigenlijk deze verkleumde handen en wat doe je er nou precies tegen? In dit artikel leren wij jou de meest invloedrijke manieren om van jouw koude handen en voeten af te komen.

Oorzaken van koude handen

Dat jij koude vingers hebt, kan aan allerlei factoren liggen. De meest voorkomende oorzaken voor koude handen of voeten, ligt meestal bij de voeding. Een tekort aan IJzer of vitamine B12 zorgt ervoor dat je het koud kan krijgen. Het is erg van belang dat jij hier genoeg supplementen van binnenkrijgt, alhoewel het altijd beter is om dit direct uit je voeding te halen.

Vitamine B12 is essentieel voor je zenuwstelsel en bloed, een tekort hieraan kan ervoor zorgen dat jij je snel slecht voelt en het erg koud hebt. Bij IJzer kunnen deze gevolgen ook komen, maar kan het zelfs zo zijn dat je haar uitvalt. Je moet genoeg vlees, vis, gevogelte, noten, peulvruchten en groente innemen om je IJzergehalte op pijl te houden. Bij vitamine B12 geldt dit vooral voor dierlijke producten.

Er zijn ook diverse ziektes die jouw bloedcirculatie verminderen. Er zijn namelijk bepaalde ziektes die ervoor kunnen zorgen dat jij last hebt van koude handen, zoals het syndroom van Raynaud. Bij de ziekte van Raynaud zorgen je bloedvaten ervoor dat ze bij stressvolle situaties of koude temperaturen nauw samenknijpen. Dit zorgt ervoor dat er niet genoeg voedingsstoffen en dus warmte naar de ledematen kunnen stromen.

Hetzelfde geldt voor diabetes. Diabetes tast je bloedvaten aan waardoor deze minder kunnen gaan functioneren. Dit zorgt ervoor dat je vingers en tenen erg wit kunnen zien, net als bij het fenomeen van Raynaud. Een goede doorbloeding zorgt ervoor dat je geen witte vingers krijgt en is erg belangrijk om warme handen te krijgen.

De manier om warme handen te krijgen

Een truc om je handen warme vingers te bezorgen is beweging. Dit zorgt ervoor dat jij je eigen doorbloeding stimuleert. Dit kan heel gemakkelijk door net als de ‘ Queen’s Guard’ van de koningin van Engeland je vingers en tenen te bewegen in je schoenen of handschoenen om zo jouw eigen interne lichaamstemperatuur te verhogen. Maar dit is natuurlijk niet ‘de’ manier.

De gemakkelijkste manier zijn elektrisch verwarmde handschoenen. Met slechts een kleine moeite, voel jij al binnen dertig seconden de warmte van de rug van je hand naar je vingertoppen stromen. Verwarmbare handschoenen zijn heerlijk voor op de fiets of scooter, of tijdens het motorrijden. Zo kom jij nooit meer met beide handen koud aan op jouw bestemming.

De verwarmde handschoenen zijn in verschillende soorten te verkrijgen. Elk paar handschoenen zijn speciaal ontworpen voor verschillende activiteiten. Van verwarmde motorhandschoenen tot verwarmde paardrijdt handschoenen. Allemaal speciaal ontworpen voor mensen met koude handen.

De handschoenen beschikken allemaal over een ‘ Gauntlett Cuff’ design. Dit houdt in dat mouwen wat langer zijn dan handschoenen die jij normaal gewend ben. De mouwen zijn zo lang, zodat ze gemakkelijk over jouw shirt of trui heen vallen. Dit zorgt ervoor dat jouw onderarmen ook genoeg warmte krijgen.

Mocht je nou net nieuwe handschoenen hebben gekocht, of toch eigenlijk nog heel erg gehecht zijn aan jouw oude paar? Wees dan niet getreurd, er zijn gelukkig ook verwarmde onderhandschoenen. Deze onderhandschoenen pas heel erg gemakkelijk onder elk ander paar handschoenen. Zo heb jij toch nog lekkere warme handen aankomende winter. 

Wat is er nog meer?

Er zijn niet alleen handschoenen, maar nog veel meer verwarmde artikelen. Zo zijn er innoverende elektrisch verwarmde sokken ontworpen die lekker dun zijn, ideaal voor de wat koudere maanden natuurlijk. De verwarming in deze sokken is amper te voelen of te zien, de batterij bevindt zich in de enkel van de sok zodat hij niet in de weg zit. Ook zijn er nog twee andere soorten sokken die ideaal zijn voor minder goede weersomstandigheden. 

Mocht je geen fan zijn van verwarmde sokken, gelukkig zijn er ook verwarmde zolen. Deze zolen zijn te bedienen met een kleine afstandsbediening die je gemakkelijk aan jouw sleutelbos kan vastmaken. Deze zolen bestaan dan ook weer uit twee soorten, eentje ideaal voor het wintersporten, de ander voor gewoon omdat het lekker is.

Aanbevolen artikelen