Een snelle manier om uw woning te verkopen? Ze bestaat

Een snelle manier om uw woning te verkopen

In het verkopen van een woning kan aardig wat tijd kruipen. Zeker nu de vastgoedmarkt wat afkoelt, kan een huis verkopen wat meer tijd vragen. Er zijn wel wat makkelijkere en snellere manieren om een woning te verkopen. We duiken er in dit artikel wat dieper in. 

Een huis verkopen? Reken dan op een ervaren makelaar

Een ervaren makelaar kent de markt en kan in principe uw woning snel verkopen. Alles hangt natuurlijk van de te verkopen woning af en welke prijs u in gedachten heeft. Zeker oudere woningen en appartementen geraken net iets moeilijker verkocht. Een makelaar heeft het verkopen van een woning in de vingers en heeft als het goed is, een diepgaande kennis van de regionale prijzen. Hierdoor kan een makelaar vaak het onderste uit de kan voor u halen. Uiteraard is er een kostenplaatje aan verbonden, wanneer u uw woning door een makelaar laat verkopen. Maak vooraf duidelijke afspraken en kies voor een makelaar die uw buurt kent. Een groot voordeel van werken met een makelaar, is dat u zelf niets moet organiseren en regelen. Het inplannen van en de bezoeken zelf, neemt de makelaar immers voor zijn/haar rekening. Let wel, het samenwerken met een vastgoedmakelaar is geen garantie op een snelle verkoop van uw woning. 

Zelf uw woning verkopen is perfect mogelijk

Of u zelf al dan niet snel uw huis verkocht krijgt, hangt af van de vraagprijs, de ligging en nog tal van andere factoren. Heeft u de tijd, dan kan het zelf verkopen van uw huis een optie zijn. Weet wel dat er heel wat tijd in kruipt en dat er bij een huis verkopen aardig wat administratie komt kijken. Heeft u de tijd om zelf uw woning te verkopen, dan bespaart u wel op een makelaarscommissie. Vandaag de dag kunt u perfect zelf uw woning te koop aanbieden. De kosten voor zoekertjes vallen best mee en in principe kan iedereen het. 

Uw woning verkopen aan een gespecialiseerde firma

Er zijn bedrijven die zich specialiseren in het opkopen van woningen, gronden en andere panden. Vaak is dit de snelste manier om uw woning te verkopen. Meestal krijgt u na een eenmalig bezoek van deze partij, meteen een bod op uw woning. Dit bod is dikwijls zeer marktconform. Het grote voordeel om op deze manier uw woning te verkopen is dat u quasi meteen over het geld beschikt. Bovendien helpen ze u ook met de administratie en zelfs de verhuis kan geregeld worden. In heel wat gevallen kopen deze spelers uw woning om deze volledig te renoveren en met de gecreëerde meerwaarde te verkopen of om er een nieuw project te realiseren. Wil u snel uw huis verkopen, dan is dit zonder twijfel de snelste manier. Krijgt u een concreet bod, dan kan het wel de moeite lonen om nog een andere schatter een kijkje naar uw woning te laten nemen. Op die manier kunt u bepalen of het om een correct bod gaat en er al dan niet op ingaan. Gaat u in zee met een opkoper, kies dan ook voor een betrouwbare speler met de nodige referenties.

Aanbevolen artikelen