Een persoonlijke kaart zegt zoveel meer 

persoonlijke kaart

Elk jaar opnieuw zenden we kerstkaarten en nieuwjaarskaarten uit. Het is een oude traditie die meer zegt dan ‘vrolijke feesten’. Het haalt familiebanden aan, laat mensen weten dat je aan hen denkt, ook al zie je ze misschien niet zo vaak als je zou willen, en het is een manier om vrienden en familie een update te geven over jouw leven. 

Waar we vroeger met z’n allen standaard kaartjes verstuurden, worden mensen nu steeds creatiever. In plaats van traditionele kaarten met daarop een winterse tekening of een foto van een glaasje bubbels, nemen mensen nu de tijd om zelf een kaart te ontwerpen. Sommige mensen houden zelfs heuse fotoshoots om de ideale kaart te ontwerpen. 

Een fotokaart met het hele gezin

Families groeien en veranderen. Kerstkaarten met een foto geven je de kans om je gezin te tonen aan familie en vrienden. Bovendien is zo’n fotokaart een mooi keepsake voor grootouders, meters en peters. Iets wat ze nog jaren zullen koesteren. 

Een fotokaart heeft vaak een mooie foto of zelfs een grappige foto. Denk bijvoorbeeld aan een foto van het hele gezin in foute kersttruien, of in dezelfde pyjama’s. Vaak zetten mensen hun huisdieren mee op de foto, al dan niet met een grappig accentje zoals een kerstmuts. 

Een originele kaart

Fotokaarten zijn natuurlijk niet de enige optie. Je kan ook een kaart ontwerpen met een tekening en een persoonlijke boodschap. Dat kunnen hartelijke wensen zijn, of een grappig gedichtje of zelfs een liefdesboodschap. Een persoonlijke boodschap op je nieuwjaarskaarten zegt immers zoveel meer. 

Heb je een vlotte pen of kan je goed dichten, dan kan je de boodschap op je kaart helemaal zelf schrijven. Lekker origineel. Maar wie minder vlot schrijft, kan ook talloze boodschappen online vinden. Van grappige tot veelbetekenende teksten: je hoeft het maar te googelen. 

Hou de traditie levend

Misschien zegt het versturen van kerstkaarten en nieuwjaarskaarten je niet zo veel. Misschien heb je geen zin om er uren tijd in te steken om zo’n kaart te maken. Dat is natuurlijk heel begrijpelijk. Toch is het een prachtige traditie die levend gehouden mag worden. Met een eenvoudige kaart zeg je immers veel meer dan ‘vrolijk eindejaar’. Je zegt ‘ik denk aan je’ en ‘ik wens je het beste’. Zelfs wanneer je elkaar misschien al een langere tijd niet gezien hebt. 

Daarbij is het tegenwoordig steeds gemakkelijker om kerstkaarten te ontwerpen en te versturen. Gewoon kiezen, laten drukken en verzenden. Vrolijk eindejaar!  

Aanbevolen artikelen