wijn bewaren

Het bewaren van wijn is een kunst en een wetenschap. De juiste omstandigheden zijn essentieel voor het behoud van de smaak van je favoriete rode of witte wijn, en als je het verkeerd aanpakt, kan dit een slechte invloed hebben op jouw wijn. Gelukkig voor jou hebben we veel tips voor het bewaren van verschillende soorten wijn in de best mogelijke omstandigheden!

Wijn op zijn kant bewaren

Wijn op zijn kant bewaren is de beste manier om hem te bewaren. De kurk moet altijd worden afgedekt met een vochtige doek, en de fles moet worden bewaard op een koele plaats uit de buurt van direct zonlicht. Wijn die op zijn kant wordt bewaard, is beter houdbaar dan andere wijnen, dus als je wilt dat jouw wijn langer meegaat, zorg ervoor dat je hem niet naar boven of beneden legt als je klaar bent met drinken!

Bewaar wijn in een wijnkoelkast

De beste manier om wijn te bewaren is in de koelkast. Niet een gewone koelkast met wijn, maar je wilt het liefste een speciale ingebouwde wijnkoelkast. Met zo’n ingebouwde wijnkoelkast kan je niet alleen je wijn bewaren, je kan ook het temperatuur regelen van de wijn. Zo kan je elke soort wijn op het beste klimaat bewaren. Het maakt niet uit of je een witte of rode wijn hebt, een wijnkoelkast zorgt ervoor dat jouw wijn op z’n best smaakt. De temperatuur van de wijnkoelkast is vaak makkelijk te regelen zodat je je geen zorgen hoeft te maken over de wijn. Als je vrienden en familie langskomen, kan je indruk op ze maken.

Wijn moet niet in hitte of zonlicht worden bewaard!

Wijn is een delicate en gevoelige drank. Wijn moet met zorg worden behandeld en onder de juiste omstandigheden worden bewaard. Bewaar wijn niet in direct zonlicht of warmte. Dit is waarom:

Zonlicht kan oxidatie van de wijn veroorzaken, waardoor de smaak van je drankje verandert. Hitte is slecht voor wijn omdat het de vloeistof binnenin sneller doet verdampen dan normaal. Als je jouw fles in de zon of op een heet aanrecht laat staan, verliest hij zijn smaak sneller dan normaal – en dan kun je er minder van genieten!

Zo doe je dat dus, wijn bewaren

Dus daar heb je het – het geheim van het bewaren van wijn.Van welke soort wijn u ook houdt, of hoe u er ook over denkt, één ding is duidelijk: de beste manier om jouw wijn vers te houden is hem onder de juiste omstandigheden te bewaren. We hopen dat dit artikel je heeft geholpen meer te begrijpen over hoe je dat kunt doen.

Aanbevolen artikelen