Een trekhaak monteren: hoe werkt dat?

een trekhaak monteren

De winter loopt op zijn einde. Langzamerhand begint Nederland naar de zomervakantie uit te kijken. Misschien heb jij al plannen om ergens naar toe te gaan, bijvoorbeeld met het vliegtuig. Maar ook met de auto kun je een ontzettend mooie vakantie plannen. Neem je fiets of een caravan mee en de wereld ligt aan je voeten. Bereid je wel op tijd voor, want je zult een trekhaak nodig hebben. Maar hoe kom je aan zo’n trekhaak? Kun je zelf een trekhaak monteren of moet dit bij een garage? In dit artikel vertellen we je daar meer over.

Kun je een trekhaak zelf monteren?

Je kan en mag een trekhaak in principe zelf aan je auto monteren, maar daar hangen wel een aantal voorschriften aan vast. Het is niet zomaar een doe-het-zelf-klusje voor iedere klusman. Je moet echt iets van auto-onderhoud weten. Weet je niet veel over auto’s, dan is het aan te raden om je trekhaak door een professionele monteur te laten plaatsen. Dit kan bij de meeste garages, maar bij Mannenzaken BE zijn wij vooral fan van de garages van Carteam. De automonteurs van Carteam plaatsen je trekhaak vakkundig en snel voor een voordelige prijs. Weet jij nog niet helemaal welk soort trekhaak bij jouw auto past? Dan geven zij deskundig advies.

Hoe monteer je een trekhaak?

Wil je graag weten hoe een monteur een trekhaak plaatst? Dan zetten wij hieronder de stappen op een rij. Let op, want dit stappenplan is geen officiële montagehandleiding en kan ook niet als vervanging voor een montagehandleiding worden gebruikt:

  • De monteur demonteert de achterbumper zonder dat deze valt of beschadigd raakt;
  • Hij reinigt de aangegeven montagepunten van de dwarsbalk;
  • Dan bevestigt hij de dwarsbalk met bouten op de montagepunten;
  • Bij monteert de huls van de trekhaak;
  • Daarna monteert hij de stekkerplaat;
  • Hij plaatst de bumper weer op de auto;
  • Hij monteert de trekhaakkogel in de huls;
  • Vervolgens controleert de monteur of hij alle bijgeleverde materialen heeft gebruikt en of de trekhaak stevig vastzit.

Hoe weet je of een trekhaak goed vastzit?

Monteer je jouw trekhaak toch zelf? Lees de montagehandleiding dan grondig door. Voor iedere trekhaak gelden andere montage-stappen en -regels. Het is belangrijk dat je de aanwijzingen in de montagehandleiding zorgvuldig volgt, want tijdens de volgende APK-keuring wordt je trekhaak gecontroleerd. Wil je dat een monteur alvast kijkt of jouw trekhaak goed vastzit? Ga dan voor jouw auto onderhoud langs bij een Carteam-garage. De monteurs van Carteam inspecteren alle onderdelen van jouw auto, inclusief je trekhaak. Is er iets mis? Dan bellen ze jou voordat ze het probleem oplossen. Zo weet je bij Carteam altijd waar je aan toe bent! Maak daarom vandaag nog een afspraak met jouw dichtstbijzijnde Carteam-garage.

Aanbevolen artikelen