Wat is autoleasing precies?

Wat is autoleasing precies

Is het beter om een ​​nieuwe auto te kopen of te leasen? We zijn hier om je de voordelen van elke optie te vertellen, zodat je makkelijker kunt beslissen bij de aankoop van je volgende auto. Meer dan negen op de tien kopers sluiten een vorm van financiering af bij het kopen van een nieuwe auto. Een toenemend aantal kopers wendt zich tot leasing. De vraag is: moet je je volgende auto kopen of leasen?

De meest voorkomende vorm van autoleasing verschilt op één belangrijk punt van autofinanciering: in plaats van je de kans te bieden de auto aan het einde van de looptijd te kopen of het opgebouwde vermogen te gebruiken om een ​​nieuwe financieringsovereenkomst voor een nieuwe auto te starten , moeten klanten de auto aan het einde van het contract inleveren. Bij een auto leaseovereenkomst is er geen optie om de auto te bezitten.

Het is mogelijk om een ​​vroegtijdige beëindiging van een leaseovereenkomst met de geldschieter te regelen, maar er zullen waarschijnlijk financiële boetes aan verbonden zijn. Om deze reden is het belangrijk om ervoor te zorgen dat het leasen van een voertuig aan jouw behoeften voldoet voordat je het contract tekent.

Hoewel leasing niet voor iedereen geschikt zal zijn, geeft een blik op de besparingen die deze leaseovereenkomsten bieden een goede indicatie van wat mensen ertoe zou kunnen aanzetten om over te stappen. Als jouw belangrijkste prioriteit lage maandlasten zijn, kan leasing er erg aantrekkelijk uitzien.

alles over autoleasing

Hoe werkt autoleasing?

Een auto leaseovereenkomst is gestructureerd op de vertrouwde manier van autofinanciering. Je tekent een contract waarvoor je meestal een aanbetaling moet doen, gevolgd door vaste maandelijkse betalingen gedurende de looptijd van het contract. Aan het einde van de leaseperiode wordt het voertuig teruggebracht naar de dealer, waar het meestal wordt doorverkocht aan iemand anders.

Een typisch lease scenario zou kunnen zijn dat een auto 20.000 euro kost. Na drie jaar blijkt uit gegevens dat hij, met de afgesproken kilometerstand, 10.000 euro waard zal zijn. De geldschieter stelt het niet vast op 10.000 euro, het is waarschijnlijker dat hij voor iets van 8.500 euro gaat om een ​​buffer te bieden voor veranderingen in de voorspelde marktwaarde van de auto. Dit proces bepaalt wat de maandelijkse betalingen voor de deal zijn.

Wat zijn de voordelen van het leasen van een auto?

Een belangrijk voordeel van het leasen van een auto is dat de maandelijkse betalingen meestal lager zijn in vergelijking met die voor andere vormen van financiering. Dit komt omdat je de auto feitelijk van de geldschieter huurt voor de duur van de deal. Je bouwt geen eigen vermogen op in de auto om aan het einde van de contractduur eigenaar van te worden.

Omdat je aan het einde van de overeenkomst niet de mogelijkheid hebt om de auto volledig te kopen, hoef je je geen zorgen te maken over het vooruitzicht om over een paar jaar eigenaar te worden. Allerlei kosten kunnen ook in de leaseovereenkomst worden ingebouwd. Het gebruikelijke routine-onderhoud en de belastingen zullen in de overeenkomst worden ingebouwd, maar je kunt zelfs leaseovereenkomsten afsluiten met verzekering inbegrepen, zodat je eigenlijk maar één keer per maand hoeft te betalen voor al jouw autokosten.

Wat is autoleasing

Leasing kan ook worden geregeld over verschillende periodes. Overeenkomsten duren doorgaans twee of drie jaar, zoals je zou verwachten bij andere soorten autofinanciering, maar er zijn ook auto leaseovereenkomsten voor de korte termijn beschikbaar waarmee je een auto voor een paar maanden kunt krijgen.

Kortom, autoleasing is een prima optie als je je auto graag elke 2-3 jaar wilt inruilen voor een nieuwe. Als je houdt van minimale onderhoudskosten, lagere maandlasten dan typische financieringsopties en het niet erg vindt om de auto nooit helemaal in bezit te hebben, dan zou leasen iets voor jou kunnen zijn!

Aanbevolen artikelen