Een trekhaak op een Tesla, is dat mogelijk?

trekhaak op tesla model 3

Van alle volledig elektrische auto’s, behoort Tesla tot het meest populaire automerk. Vooral de Tesla, model 3 is razend populair en behoort tot de meeste verkochte elektrische auto van het moment. Wanneer je een auto zocht die je ook kunt gebruiken voor het trekken van je caravan, je aanhangwagen of om je fietsendrager op te plaatsen, dan kwam je nooit bij Tesla uit. Maar dat is aan het veranderen. Vanaf nu kun je ook de Tesla 3 aanschaffen die voorzien is van een trekhaak.

De trekhaak van Tesla

De trekhaak is enkel uitgebracht voor de Tesla model 3 en kost € 1.080,- Hiervoor krijg je een model die volledig van staal is met een afneembare adapter. Hele grote caravans kun je er niet mee trekken, want hij mag maximaal 910 kilogram trekken. Het is dus voornamelijk bedoeld voor compacte caravans. Voor een aanhanger is hij zeker wel geschikt en je kunt hem ook gebruiken om je fietsdrager te monteren.

Alleen voor nieuwe Tesla’s

Heb jij net een nieuwe Tesla 3 gekocht, dan heb je pech. Het is niet mogelijk om de trekhaak te monteren op bestaande modellen van de Tesla 3. Dit ligt niet zozeer aan Tesla zelf, maar wel aan de Europese wetgeving. In principe rijdt je in een door de Europese Unie goedgekeurde wagen zonder trekhaak en aan de specificaties mag je in principe niet zelf wijzigingen aanbrengen. Het nieuwe Tesla model heeft opnieuw een keuring ondergaan en een typegoedkeuring gekregen met trekhaak met een trekkracht tot maximaal 910 kilogram.

Af-fabriek

De Tesla 3 met trekhaak moet ook af-fabriek zijn geleverd. Deze achteraf aan je reeds aangeschafte Tesla monteren is dus niet toegestaan. Nu is het ook de vraag of de trekhaak wel apart te koop zal zijn, dus waarschijnlijk is dit ook niet mogelijk. Het wordt nu enkel nog geleverd als een aparte optie bij bestelling van een nieuwe Tesla 3. Heb je toch enorme behoefte aan een trekhaak aan je Tesla? Dan zit er niets op dan je Tesla om te ruilen voor een nieuwer model. Enkel dan is het mogelijk om een trekhaak mee te bestellen.

Aanbevolen artikelen