Een zetel kopen en tegelijkertijd een eigen stijl creëren

zetel kopen

Zitmeubelen zijn er in alle afmetingen en ontwerpen. Een zetel kopen is dan ook niet altijd een makkelijke klus. Je vindt misschien een aantal leuke hoekzetels of sofa’s maar die dan niet echt in je interieur passen. Of je zoekt een stel eenpersoonszetels om je zitbank aan te vullen. Maar ze hebben dan net een andere tint waardoor het geheel niet echt mooi oogt. De grootste tip die wij jou willen meegeven is: let op elk detail van je zitmeubel als je het aankoopt.

Een zetel kopen met oog voor detail

Om er zeker van te zijn dat bijvoorbeeld je loungezetels of je eetkamerstoelen bij de rest van je interieur passen, bekijk je zeer kritisch elk onderdeel van je zitmeubel. Om je te helpen de de perfecte zetel te kopen, zetten wij voor jou een aantal elementen en enkele algemene regels op een rijtje.

1. De vormgeving

Strakke lijnen gaan goed bij moderne interieurs. Ronde vormen gaan goed bij vintage. Een stoere uitstraling past in een industrieel pand of in een landelijke woning. Uitvoerige vormen met fantasietjes gaan bij een romantische of klassieke woninginrichting. Een goed voorbeeld van dit laatste is de Chesterfield sofa.

2. De kleur

Voordat je een zetel koopt, kijk dan naar de kleuren die nu al in je interieur voorkomen. Wil je je bij deze kleuren houden of ga je voor een hoekzetel of eetkamerstoelen die een mooi contrast vormen met de omgeving? Beide zijn mogelijk! In het algemeen zijn rustige kleuren zoals beige, grijs, bruin en wit uitstekend bij een landelijke woning. Felle kleuren zoals rood, blauw, groen en ook wel zwart gaan perfect bij hedendaagse interieurs.

3. Het materiaal en de afwerking

Je ziet meer en meer zitmeubelen in mooie luxueuze stoffen. Zo kun je bijvoorbeeld gerust stellen dat de tijd van houten eetkamerstoelen ver achter ons ligt. Stoelen voor je eetkamer zien er bijna als heuse fauteuils uit. Sofa’s zien er als knusse plekken uit waar je je onmiddellijk wilt gaan innestelen. De stof van je zitmeubel is heel belangrijk voor de totale uitstraling van je kamer. Metaal voor het frame of de poten gaat perfect bij industriële woningen. Hout heeft dan weer een rustigere en warmere uitstraling en is ideaal voor de landelijke woning.

Aanbevolen artikelen