Het effect van een gezond lichaam op de werkprestaties

Als je een hele week druk aan het werk bent, is het best lastig om tijd vrij te maken om bijvoorbeeld te sporten. Je gaat in de ochtend vroeg de deur uit en komt in de avond pas weer laat thuis. Toch is het heel belangrijk om in je drukke werkweek genoeg te sporten. Vind de balans tussen een gezond lichaam en werk. Sporten goed voor productiviteit (is enorm goed voor de)

Sporten en hogere prestaties

Veel mensen verwachten het niet, maar voldoende sporten kan ervoor zorgen dat je werkprestaties ook enorm vooruit gaan. Sporten en carriere hangen enorm samen. Dit lijkt paradoxaal omdat sporten alleen maar veel tijd kost. Hoe kan het dan de prestaties verhogen? Het is eigenlijk heel simpel. Wanneer je sport, ben je met iets totaal anders bezig dan met je werk. Je maakt op een hele simpele manier je hoofd leeg. Daarna kan je weer met een frisse blik verder.

Minder vaak ziek

Ook zorgt sporten ervoor dat je beter in je vel zit. Niet alleen zorgt het er dus voor dat je efficiënter kunt gaan werken, het zal er ook voor zorgen dat het verzuim enorm daalt. Niet alleen omdat je weerstand een stuk sterker wordt, maar ook omdat je jezelf beter voelt. Je zal dus minder vaak ervaren dat je in een dip zit of dat je jezelf een dagje niet zo lekker voelt. Uiteindelijk betalen die paar uurtjes in de sportschool zich dus dubbel en dwars terug.

Hoe vaak moet ik sporten?

Het Voedingscentrum raadt aan iedere dag minimaal een half uur te bewegen. Hiernaast zou je nog twee keer per week intensief moeten sporten. Twee keer per week een stuk hardlopen of naar de sportschool gaan zou dus al voldoende moeten zijn, maar het is natuurlijk ook erg persoonlijk.

Een gezond lichaam en werk gaan dus hand in hand samen. Sporten goed voor productiviteit (is) en voor de sfeer op de werkvloer. Duik dus snel die sportschool in!

Aanbevolen artikelen