Hoe organiseer jij de perfecte barbecue?

barbecue feest

De perfecte barbecue

De mooie lange zomeravonden zijn er weer. Heerlijke lange dagen buiten en natuurlijk gaat de barbecue aan. En barbecueën is voor echte mannen. Je nodigt je vrienden en vriendinnen uit, bestelt mooi weer en in je hoofd ontstaat het hele plaatje al. De barbecue wordt gepoetst tot hij blinkend in de tuin staat te pronken. De tafel en stoelen komen uit de schuur. Misschien moet je nog even winkelen voor wat aankleding en gezellige accessoires. Het moet wel een echt barbecuefeest worden natuurlijk. Alles moet helemaal kloppen, want je maakt graag een goede indruk.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Je hebt een goede tafel nodig. Om je spullen op uit te stallen, maar ook om je salades en bijgerechten op te zetten, maar je gasten moeten ook nog aan tafel kunnen zitten. Nog even een blik in de schuur en ja hoor, er staat nog wel wat. Maar ja, het moet natuurlijk wel perfect zijn en dat oude tafeltje kan eigenlijk echt niet meer. Er zit niets anders op. Je moet nog een tuintafel kopen. Je hebt het nodig. Intussen kun je natuurlijk al aan de slag met de salades, met kruiden, met marineren. Check nog even of je kooltjes genoeg hebt of briketten, tenzij je op gas barbecuet natuurlijk. Misschien heb je zelfs zo’n geweldig luxe buitenkeuken waarmee je je gasten op de meest luxueuze gerechten kunt trakteren. Hoe dan ook, dit wordt een groot succes.

De dag is aangebroken

Ja hoor, het mooie weer dat je besteld hebt is er. Het belooft een prachtige dag te worden. Je hebt alle voorbereidingen getroffen. De bijgerechten zien er prachtig uit en het water loopt al in je mond. Je hebt diverse tafels neergezet. De lampionnetjes hangen op. Misschien staan de heaters er voor later op de avond of een gezellige vuuurkorf. En de tafels staan klaar. Het ziet er echt goed uit, je hebt jezelf overtroffen. De aankleding is om door een ringetje te halen. Mooi gedekte tafels. Een aparte buffettafel met de bijgerechten en salades en binnen handbereik een tafel met het barbecuevlees. Het kan zo op de barbecue. Het bier staat koud. Alles is perfect. Laat de gasten nu maar komen. Hier gaan ze het nog lang over hebben.

Aanbevolen artikelen