Hoe zelf een origineel communiekaartje maken?

eerste communie kaartje

Misschien is het in de familie binnenkort tijd om de beentjes onder de communietafel te schuiven? Dan weet jij als geen ander dat er heel wat zaken geregeld moeten worden om de dag vlot te laten verlopen. Van de juiste outfit tot een bedankje achteraf voor de cadeautjes op het communie- of lentefeest. Het staat misschien allemaal nog op je to-do-lijstje.

Wat je zelf doet, doe je beter

Waarom niet eens zelf je communiekaartjes maken of het bedankkaartje achteraf? Ga allereerst op zoek naar een prachtige locatie om de mooiste foto’s te maken. Even geen inspiratie? Kijk dan zeker online om enkele toplocaties dichtbij huis te ontdekken. Of denk ‘out of the box’ en neem foto’s in een kasteel voor een prinsessenlook of stoere foto’s op een groot voetbalveld.

Bovendien is de dag van de fotoshoot het perfecte familiemoment. Maak er jullie dag van! Kies het liefst voor een zonnige dag zodat de belichting ook meteen perfect zit. Zo hoef je niet zelf te sleuren met extra verlichtingsapparatuur. Toch liever niet zelf de foto’s maken? Schakel dan een professionele fotograaf in die jou de foto’s op usb-stick bezorgt.

Eenvoudig in gebruik

Wanneer je de foto’s hebt die jouw communicant in de picture zetten, kun je eenvoudig aan de slag om communiekaartjes te maken. Online zijn er heel wat mogelijkheden, ook voor wie een lentefeest organiseert. 

Dankzij de waaier aan ontwerpen, kun je elk kaartje personaliseren. Met de ingebouwde templates is een bedankings- of communiekaartje in een handomdraai gemaakt. Selecteer op voorhand al enkele foto’s en bedenk hoeveel je er op het kaartje wilt.

Het is ook handig om het kleurenpalet van de foto te laten terugkeren in het ontwerp. Vaak is dat de ideale match. Laad dan de foto’s op en sleep ze naar de voorziene ruimte. Maak van de tekst ook iets persoonlijks. Controleer de datum twee keer en doe een dubbelcheck voor typfouten in de naam en andere vermeldingen. Een verwittigd man is er twee waard, luidt het spreekwoord.

Duurzame communiekaartjes

Ook de materiaalkeuze speelt een rol, zeker wanneer je het milieu een handje wil helpen. Check daarom goed of je kaartjes gedrukt worden op gecertificeerd duurzaam papier. Het is ook handig als de website eerst een proefdruk voorziet, zodat je de bedank- of communiekaartjes eens in het echt kan vastpakken.

Naast de materiaalkeuze is de look bepalend. Hou je van een sobere stijl, dan kun je kiezen voor een matte look. Mag het wat uitbundiger, ga dan voor communiekaartjes met goudfolie of kom superorigineel uit de hoek en maak een mini-fotoboekje als herinnering aan een prachtige dag. Het is altijd tof als het bedankkaartje in lijn ligt met het communiekaartje. Zo blijft je kind bij de gasten nog lang in de gedachten en wordt het een blij terugdenken aan die fantastische dag!

Aanbevolen artikelen