Een mantelzorgwoning is de ideale oplossing voor oudere mensen die zelfstandig willen blijven

mantelzorgwoning

Je ouders zijn al een beetje op leeftijd en je merkt dat alles toch niet meer zo gemakkelijk gaat als voorheen. Zeker sinds je moeder haar heup brak eerder dit jaar, is ze niet meer zo makkelijk ter been en het appartement op twee hoog waar je ouders al een goed aantal jaren woont is niet meer de meest makkelijke plek voor ze. Vandaar dat je al een tijdje aan het kijken bent of je geen betere oplossing voor ze kan vinden.

Als ze ergens op tegen zijn is het wel het idee om in een bejaardenhuis terecht te komen. Je ouders zijn nog behoorlijk actief en runnen hun huishouden zonder problemen. Ze willen daarom ook niets weten van een verzorgingstehuis. Dat is toch voor oude hulpeloze mensen die niks meer zelf kunnen, zeggen ze altijd. Maar je wilt toch iets voor ze regelen waar ze comfortabeler zitten dan hun huidige appartement. 

Je woont zelf gelukkig ruim en landelijk. Al een aantal jaren geleden hebben jij en je gezin de stad verlaten en een mooie woning gebouwd op het platteland. Je hebt hier de ruimte en kunt iedere dag genieten van de verse lucht en een weidse horizon. Vandaar dat je ook aan het nadenken bent over de opties om voor je ouders een mantelzorgwoning te laten bouwen bij jou op het land. 

Een mantelzorgwoning garandeert zelfstandigheid op gelijkvloers niveau

Op deze manier kunnen ze gewoon hun eigen gang blijven gaan, maar zijn ze een stuk dichterbij en kun je ze bijstaan, daar waar ze het nodig hebben. Ze wilden zelf ook altijd graag de natuur in, dus een woning waar ze ’s ochtends de zon zien opkomen en ’s avonds kunnen zien ondergaan sluit stiekem ook wel aan bij hun eigen wensen.

Een mantelzorgwoning lijkt misschien wel de beste oplossing te zijn voor ze. Voorzien van een eigen ingang garandeert zo’n woning hen de zelfstandigheid die ze zoeken. Alles is gelijkvloers, wat de mobiliteitsproblemen aanzienlijk wegneemt voor met name je moeder. Daarnaast zijn mantelzorgwoningen voorzien van een woongedeelte, een slaapkamer, een badkamer en een eigen keuken. Met een goede isolatie en dubbele beglazing kunnen ze daar dan ook het hele jaar probleemloos wonen.

Aanbevolen artikelen