In stijl gekleed naar kantoor: hoe doe je dat?

De kleren maken de man, dat weet iedereen. Draag je mooie, stijlvolle en professionele kleding, dan word je simpelweg serieus genomen door je collega’s en door je leidinggevende(n). Wil jij op en top stijlvol naar kantoor, maar vind je het lastig om de juiste kleding aan te schaffen? Lees dan in dit artikel wat je zeker wel moet kopen en dragen als je stijlvol naar kantoor wil, maar ook zeker wat je niet moet doen als je je stijlvol wil kleden op je werk.

In stijl naar kantoor: do’s

Wie zich stijlvol wil kleden op kantoor, moet de volgende dingen zeker wel doen:
– Kleden volgens de cultuur van het bedrijf. Werk je bij een formele organisatie? Dan kleed je je formeel, bijvoorbeeld door een stropdas te dragen. Werk je bij een informeel bedrijf, dan mag je je iets informeler kleden, bijvoorbeeld zonder stropdas.
– Kleden volgens de laatste modetrends. Dit betekent niet dat je de kleding draagt die je op de catwalk ziet, maar wel dat je dingen die echt ‘uit’ zijn gewoon niet meer aantrekt. Kijk eens in modetijdschriften, op modeblogs en in het aanbod van grote webwinkels: wat is er nu ‘in’?
– Kleden naar je leeftijd. Ben je wat ouder, dan kun je bepaalde trends beter aan je voorbij laten gaan. Ben je wat jonger, dan kleed je je op een stijlvolle manier naar je leeftijd. Wil je je expres ouder of jonger kleden om ouder of jonger te lijken, dan valt dit vaak erg op.

In stijl naar kantoor: don’ts

Sommige dingen moet je gewoon niet doen als je je stijlvol wil kleden voor jouw kantoorbaan. De belangrijkste don’ts voor stijlvolle kleding op kantoor, zijn de volgende:
– Slippers, sandalen en andere open schoenen. Slippers, sandalen en andere schoenen die je tenen laten zien, kunnen nooit op kantoor. Al is het 35 graden: je draagt gewoon dichte schoenen.
– Korte broeken. Wie serieus genomen wil worden op kantoor, laat zijn beenhaar niet zien. Ook hier geldt: al is het 35 graden, je draagt een lange broek.
– Vale kleding, kapotte kleding en te kleine of te grote kleding. Is een kledingstuk niet meer mooi? Gooi het dan weg en trek het zeker niet aan naar je werk.

Aanbevolen artikelen