Een rugzak dragen als man, kan dat?

ooraleer je je vragen gaat stellen hierover: wij kunnen je geruststellen. Een rugzak dragen past écht wel bij een man, daar is niks mis mee! Maar uiteraard ga je als man liever niet rondlopen met een roze rugzakje met een of andere bling bling figuur erop. Dat spreekt voor zich. Maar welke rugzag past dan wel bij de man van nu? Wij gingen voor jou op zoek en zijn van mening dat bijvoorbeeld Herschel rugzakken een van de meest gepaste rugzakken voor mannen is.

Waarom kies je voor een rugzak?

Toen we naar school gingen, beweerde men dat het dragen van een zware boekentas slecht was voor de rug. Een rugzakje was aangeraden. Dat is nu precies ook de reden waarom mannen voor een rugzak kiezen. Je hebt heel wat mee te dragen. Denk maar aan je laptop, een hoop documenten, elektronica zoals iphone, ipad of externe schijven. Alles bij elkaar zul je wel tot een paar kilogram komen. Het is veel praktischer om dit gewicht over je schouders te verdelen. En bovendien zijn je handen vrij. Een rugzak heeft dus alleen maar voordelen.

Wat is er nieuw aan de hedendaagse mannenrugzak?

De rugzakken van tegenwoordig zijn volledig afgestemd op je moderne levensstijl. Zo bevatten de Herschel rugzakken een laptopvak dat gewatteerd en gevoerd is om je pc te beschermen zoals het hoort. Ook het rugpaneel is gewatteerd zodat harde of scherpe voorwerpen niet in je rug priemen. Daarnaast zijn er kleine vakjes voorzien om kleine spullen op te bergen: je portefeuille of bril bijvoorbeeld. Ook de schouderbanden zijn zeer comfortabel. Maar wat er nog meer is: moderne mannenrugzakken zien er heel aantrekkelijk en vooral stoer uit. Ze bestaan in leuke kleuren zoals zwart, grijs, bruin en camouflage print. En ze zijn opgesmukt met stoere riemen en gespen. Je kan ze als het ware afstemmen op je kledingstijl en ze als onderdeel van je outfit beschouwen.

De hedendaagse rugzak: multifunctioneel

Het voordeel van de moderne rugtassen is dat ze voor diverse doeleinden kunnen ingezet worden. In tegenstelling tot de klassieke kantoortas, kun je je rugzak ook gebruiken om na je werk naar je sportschool te gaan. Je kunt je rugtas in het weekend meenemen als je gaat wandelen. En je kunt er zelfs mee gaan winkelen. Geen enkele andere tas heeft zoveel mogelijkheden.

Heb jij als man nog twijfels of je je een rugzak zou aanschaffen? Twijfel niet, doe het gewoon!

Aanbevolen artikelen